Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Kulstof-14 datering - SRO

16. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogle af jer der har en SRO-opgave angående Kulstof-14 datering i matematik og fysik, som jeg kunne få inspiration fra? for jeg har ingen idé om hvordan en SRO-opgave ser ud.

På forhånd tak :)


Svar #1
17. april 2011 af ceren (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2011 af mathon

...den skal
   bl.a. indeholde

                                             I = Io·(1/2)t/T½

                                             2t/T½ = Io/I

                                             log(2)·(t/T½) = log(Io/I)

                                             t = (T½/log(2))·log(Io/I)

                                             t = ((5730 år)/log(2))·log(15,3/I)

                                             t ≈ (19000 år)·log(15,3/I)

da C14-henfaldet
fra knogler af et nyslagtet
dyr er
             15,3 henfald pr. gram pr. minut


Skriv et svar til: Kulstof-14 datering - SRO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.