Oldtidskundskab
Ethos, logos og pathos
22. maj 2005 af
*A* (Slettet)
Jeg ved at den græske argumentationsform/taleform kan opskrives således
Ethos=Prolog
Logos=Argumentation, redegørelse
Pathos=Epilog, appelerer til følelser
Men hvor ses det i Sokrates forsvarstale?
Og er det noget overordnet for hele talen og dens opbygning, eller gælder det for hvert konkret eksempel?
Ethos=Prolog
Logos=Argumentation, redegørelse
Pathos=Epilog, appelerer til følelser
Men hvor ses det i Sokrates forsvarstale?
Og er det noget overordnet for hele talen og dens opbygning, eller gælder det for hvert konkret eksempel?
Svar #2
23. maj 2005 af yesser-girl (Slettet)
Det ses i den måde han fremfører beviser på og hans dialektiske evner mens han forsvarer sig selv!! Han siger allerede i starten at han kunne bruge pathos men vælger ikke at gøre det da han mener at dommerenes retfærdighedssans er stærkere (ethos).
Hans argumentationer er understøttet af beviserne (logos).
Jeg ved ikke helt hva du mener med dit sidste spørgsmål, men hvis du gider omfurmulerer det??
Hans argumentationer er understøttet af beviserne (logos).
Jeg ved ikke helt hva du mener med dit sidste spørgsmål, men hvis du gider omfurmulerer det??
Svar #3
23. maj 2005 af yesser-girl (Slettet)
Det ses i den måde han fremfører beviser på og hans dialektiske evner mens han forsvarer sig selv!! Han siger allerede i starten at han kunne bruge pathos men vælger ikke at gøre det da han mener at dommerenes retfærdighedssans er stærkere (ethos).
Hans argumentationer er understøttet af beviserne (logos).
Jeg ved ikke helt hva du mener med dit sidste spørgsmål, men hvis du gider omformulerer det??
Hans argumentationer er understøttet af beviserne (logos).
Jeg ved ikke helt hva du mener med dit sidste spørgsmål, men hvis du gider omformulerer det??
Skriv et svar til: Ethos, logos og pathos
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
