IT

Cloudbaseret løsning??

17. juni 2011 af Birkemand (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kort kan beskrive hvad en Cloudbaseret løsning er, i et sprog som ikke kun IT-nørder forstår?
Hvad er fordele og ulemper ved sådan en løsning?

Har søgt en del på nettet, og syntes ikke det er muligt at finde en ordenlig hjemmeside omkring det,
nogle der evt. ligger inde med en, de mener man burde kunne gøre brug af?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Fordelen ved en cloudbaseret løsning er at du har adgang til data, og opdatere data fra enhver modernet Internetopkoblet PC'er i verden. Du er ikke afhængig af at du rent fysisk befinder dig på en bestemt computer eller lokalnet (LAN). Desuden er der mulighed for at dele data med flere brugere der ikke fysisk befinder sig på lokalnettet. 

Ulempen ved Cloudbaseret løsninger er at uvedkommende lettere kan få adgang til de pågældende data eller gå ind at slette eller forvanske data.   


Svar #2
18. juni 2011 af Birkemand (Slettet)

Fordi man har mulighed for at have adgang til data fra en hver internetopkoblet Pc, er det fordi ens data ligger på en netværksserver? eller hvordan?


Svar #3
18. juni 2011 af Birkemand (Slettet)

 For normalt ligger ens data til at åbne, selvom man ikke har tilgang til internettet?? F.eks. kundekartoteker osv..


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

# 3   Brugerne har kun adgang til data fra en internetopkoblet PC, hvis de pågældende data ligger et eller andet sted på en Internetserver.   

Der er også et begreb der hedder Cloud computing. Jeg håber ikke at Cloudcomputing = Cloudbaseret løsninger. For så har det jeg har fortalt delvis forkert. I cloud computing ligger både programmer og data ude på Internettet og ikke kun data som jeg beskrev i #1

Der er en anden fordel ved Cloudbaseret løsninger. Det er muligt at dele viden med et meget stort antal brugere. Summen af den viden som den store gruppe er besiddelse af , er meget større end den viden som den lille gruppe er i besiddelse af. Den store gruppe der har adgang til vidensbasen, kan gå ind og opdatere og skrive til i de fælles dokumenter Eksempler på vidensdeling er oplagt Wikipedia men også studieportalen er et eksempel.  


Svar #5
19. juni 2011 af Birkemand (Slettet)

Så vidst jeg har fået stået er Cloudcomputing og Cloudbaseret løsning det samme! Men nu bliver jeg da itvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. oktober 2011 af SharkCoders (Slettet)

Cloudbaseret løsning og Cloudcomputering er ikke det samme, cloudcomputering findes tit at se i en server park, hvor brugeren der benytter det kan have 1 threads kørene den ene dag og næste dag kan brugeren så have 1000 threads, dvs at du her kan betale efter den ydlse du bruger lige nu isted for at købe en stor server hjem, der er både plus og minus ved dette valg som med alt andet.

Cloudbaseret løsning er i begrabet det samme men aligevel ikke, cloudbaseret løsning er også kendt som Software as a Services ( SaaS ) som bruges af eks. Google-docs, Wordpress og Blogger med mange flere til også, SaaS behøves ikke at køre på en en cloudcomputering server park, dog giver det fordel men det er ikke et krav for at gøre det til et SaaS produkt.

Læs mere på Wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Platform_as_a_service

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_as_a_service

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

 

Håber det er brugbart :)


Skriv et svar til: Cloudbaseret løsning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.