Oldtidskundskab

HJÆLP - Iliaden

01. juni 2005 af miss solskin (Slettet)
Vi sidder her to piger og er ved at tude over det her old pjat - hvorfor skal vi overhoved lære det?! men ihvertfald så mangler vi hjælp til at finde ud af hvad pokker der står.. Det drejer sig om side 7-32 i Homers Iliade! Vi skal op på torsdag så vi har lidt travlt - nogen der kan hjælpe - please!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2005 af FredeW (Slettet)

Prøv at angive det med sangnummer og versenummer. Ellers er det ikke helt til at se, hvad for nogle afsnit I tænker på :-)

Hvis engelsk ikke er et problem, ligger der nogle udmærkede referater på den her side:
www.gradesaver.com

Svar #2
01. juni 2005 af miss solskin (Slettet)

har prøvet den der side og selvom jeg snakker flydende engelsk fatter jeg ikk en fløjtende fis. men det er 1 sang. og 2 sang. hvis du lige kender handlingen på rygraden ville det være lækkert;)

Svar #3
01. juni 2005 af miss solskin (Slettet)

oki ikk den side jeg prøvee tidligere så forstår det godt alligevel;) tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2005 af FredeW (Slettet)

Kort fortalt:
Achaierne har været på plyndringstogt og hugget bl.a. en pige, Chryseis, til kongen Agammemnon. Hun er tilfældigvis datter af Appolons præst, Chryse. Denne bliver sur og beder Apollon om hjælp. Han beskyder grækernes lejr med såkaldte pestpile. (altså spreder pest i lejren). Agammemnon går så med til at lade Chryse få sin datter tilbage, men så vil han have erstatning - nemlig pigen Briseis, som blev givet til Achilleus. Achilleus bliver selvfølgelig enormt sur og går "i strejke". Han vil ikke slås for achaiermne længere og beder sin mor, havgudinden Thetis, om at bede Zeus om at sætte Achaierne under pres, så de kan opdage, at de ikke kan klare sig uden Achilleus. Det går Zeus med til, og sådan ca. her slutter første sang.

I anden sang har Zeus bildt Agammemnon ind at de nu, efter 10 år, kan vinde over Trojanerne. Agammemnon vælger dog at han vil prøve sine krigere af og siger til dem, at de skal tage hjem. Det skulle han dog ikke have gjort, for de tager ham på ordet og begiver sig mod skibene, hvorpå en anden af achaiernes ledere, Odysseus, bliver nødt til at stoppe dem.

Den sidste del af 2. sang er den såkaldte skibskatalog, som er liste over alle de hærførere, som Acaiernes hær bestod af.

Puha ;-) Det var vist hovedtrækkene

Svar #5
01. juni 2005 af miss solskin (Slettet)

tusind tak og tak for hjemmesiden det var en stor hjælp og vi forstår det faktisk nu..

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2005 af studerende19 (Slettet)

vil lige spørge om nogen vil forklare mig s.158-159 (XXII)

har det samme opgivet som ovenstående plus dette og forstår det ikke helt ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2005 af FredeW (Slettet)

#6
Hvilke vers er det?

Skriv et svar til: HJÆLP - Iliaden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.