Studievalg og videregående studie

Studievalgs-dilemma

13. oktober 2011 af brugernavnlol (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er en pige på 19 som lige er gået ud af gymnasiet her i '11. Jeg påbegyndte mit studie uden sabbat år, noget jeg bestemt ikke fortryder. Jeg læser lige nu international virksomhedskommunikation. Sagen er blot at studiet ikke lever helt op til mine forventninger når det gælder et drømmestudie. Det er udemærket, men jeg har svært ved at se mig selv læse dette i 3-5 år. Jeg kan altid vælge en anden kandidat, da denne bachelor åbner op for nogle forskellige muligheder, however, mine forventninger til studiet var at det var mere samfundsfagligt end det reelt set er. Grunden til at jeg valgte dette studie og ikke et andet studie som åbenlyst ville være mere samfundsfagligt, er at jeg helst ville undgår matematik - i hvert fald på et for højt niveau. Jeg har haft det på A-niveau på gymnasiet, og jeg bestod det, men så heller ikke mere end det. Jeg endte desuden ikke ud med et højt gennemsnit, hvilket selvfølgelig betyder at jeg har måtte begrænse mig (lidt) - dog har dette ikke hæmmet mig så meget som det faktum at jeg ikke vil beskæftige mig med for svært matematik. Jeg er i tvivl om hvor meget matematik egentlig fylder på de samfundsfaglige studier, og ville finde det til stor hjælp hvis nogle af jer kunne fortælle mig lidt om det, og eventuelt nævne nogle samfundsfaglige uddannelser med knap så meget matematik?

Så kunne jeg eventuelt vurdere om jeg vil fortsætte på dette studie eller tage et skift og søge ind på noget andet til sommer.

På forhånd tak!

Vil desuden nævne at jeg ikke er decideret ked af studievalg - synes blot jeg mangler noget lidt "hårdere", end de bløde humaniora-fag, og jeg føler jeg mangler noget reelt samfundsfagligt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Hvad tænker du konkret på, mht hårdere fag -er det decideret matematiske fag, du ønsker? f.eks. økonomiske fag, statistik og lignende?

Har du ikke mulighed for at vælge valgfag i løbet at dit studie, der ligesom kan kompensere for de mangler du føler, at studiet har?

Hvad med de fag du vil have på de andre semestre i løbet af studiet, vil der ikke komme mere af den slags du efterspørger?

 

 

 

 

 


Svar #2
13. oktober 2011 af brugernavnlol (Slettet)

Måske var hårdere forkert formuleret, for jeg ønsker netop at ungdå matematik så vidt som muligt. Men jeg ville ønske at der ikke var så meget grammatik og decideret sprog - ikke fordi jeg har svært ved det, men det keder mig en smule. Har dog hørt at dette skulle blive bedre på senere semestre, og det giver god mening at vi skal lære det, men det er alligevel ikke helt nok, synes jeg, da studiet aldrig kommer helt op på det samfundsfaglige niveau jeg ville ønske der var.

Jeg er rigtig glad for sprog - men jeg føler bare mere for at læse noget langt mere samfundsrelateret. Senere hen i forløbet vil vi få kurser som markedsforhold og erhvervs- og samfundsforhold, og det er mere sådanne ting jeg føler appellerer til mig. 

Med henblik på valgfag får jeg mulighed for at vælge organisation og ledelse, it/kom, kinesiske område studier eller et andet fremmedsprog (tysk)

 

En sidste ting er, at to af vores professorere har udtalt at hvis ikke man har lyst til at sidde og nørde med sprog i form af at skrive breve og rette tekster så var det egentlig det forkerte studie. Det er bestemt ikke noget jeg har lyst til - dog føler jeg ikke at de har ret i deres udtalelse, da det jo i og for sig er en ret bred uddannelse, og det vil jo i høj grad afhænge af hvilken kandidat vi ender med at tage - men det skræmte mig også en smule, da jeg bestemt ikke har lyst til at have et kedeligt kontorjob hvor jeg retter tekster.


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Jeg ville sige, at i arbejdsmæssig sammenhæng skal du ikke være så bekymret. Hvis du først har en kandidat-uddannelse, så skal du ikke være bange for, at du kommer til at have et kedeligt job. En kandidat-uddannelse åbner mange døre, også til stillinger der ikke umiddelbart er indenfor dit nærområde mht studiet. Så der skal du nok få lov til at forfølge det du selv ønsker.

Det er vigtigt at holde det for øje. Arbejdsmæssigt er det mest af alt din kandidatdel, der ender med at definere dig. Og her har du jo mulighed for at dreje det i en anden retning end hidtil.

Men for at komme dertil, så skal du igennem bachelor-delen, og her bør du nok ikke helt ignorere, hvad dine undervisere siger –dit studie vil formentlig bibeholde en stor fokus på sprog og grammatik. Fra mit eget studie kan jeg huske, at de sagde noget lignende i starten, og det viste sig at holde stik (jeg er eksportingeniør).

Jeg tror det er svært at forestille sig et studie, hvor man hvert eneste semester udelukkende har interessante fag. Der vil ofte være en række fag, som måske ikke er lige appellerende, men de hører med til det og vil i sidste ende være med til at udvikle en. 

Se på, hvordan studiet ser ud i de senere semestre. Det er de senere semestre, der vil definere din endelige retning. Starten af studiet går ofte på at lægge en form for basis.

Som du umiddelbart beskriver det, så ser det ud til, at dine ønskefag kommer senere, og så burde det ikke være så slemt. Hvis du kan leve med, at der lige nu er fokus på noget andet, og senere stadigvæk vil være en del fokus på sprog mm, så virker det ikke så tosset.

Måske er studiet bygget op sådan, at de sørger for at lægge et solidt fundament for jer, før de kaster jer videre i de andre fag. De gjorde noget lignende for os, hvor vi de første 3 semestre fik en hardcore omgang fysik-kemi-matematik, hvorefter vi så (endelig!) fik de mere ”bløde” fag som marketing, organisation, ledelse mm.

 


Svar #4
14. oktober 2011 af brugernavnlol (Slettet)

Mange tak!

Du har gjort mig roligere.


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Jamen det var da dejligt.

Det er derfor de kalder mig rolige-john...
 

Men husk at se på, hvordan dit studie er senere i forløbet..

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. oktober 2011 af Roman Garcia

De fleste samfundsrelaterede fag indeholder matematik. Det er også derfor har man en del økonomi i forhold til samfundsfag i gymnasiet. Da samfundet og økonomi hænger meget sammen er det generelt svært at komme helt uden om matematikken.

Er der ikke mulighed for at forbedre dine evner inden for matematik??? -  da samfundsfaglige studieretninger kræver en vis forståelse af økonomi, og økonomi indeholder ofte matematik.

Derudover skriver du, at du savner noget lidt hårdere, frem for de humnaiora-fag. I samfundsfag vil jeg netop sige, at økonomi og matematik er det hårde element. Det er her man har noget der ligner et "håndværksmæssigt" element i de samfundsfaglige fag.

Derfor synes jeg, det er lidt af et dilema i forhold til, hvad du egentlig ønsker.


Svar #7
17. oktober 2011 af brugernavnlol (Slettet)

Sagen er jo netop at jeg har haft matematik på A-niveau på gymnasiet, og jeg gik ud med karakterene 02, 02, 00 og 4, hvilket afspejler interesseren for matematik en hel del. Jeg har aldrig rigtig haft svært ved det "nemme" matematik, så som statestisk osv, men det knækker for mig når det bliver de svære ting som differentialregning, differentialligninger, osv - men ja, er kommet frem til at dette studie er det rigtige når jeg skal undgå matematik på et højt niveau.


Skriv et svar til: Studievalgs-dilemma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.