Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

henfaldskæder og radon

09. november 2011 af rose60 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heeej alle sammen... Jeg er igang med at skrive/finde ideer til min srp. Jeg har valgt fagene fysik og matematik og mit emne er radioaktivetet herunder henfaldskæder og radon. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal have med i matematik - delen, nogen der har nogle gode ideer til hvad jeg kan skrive i matematik - delen? 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2011 af peter lind

henfaldskæder bnruger sammenkoblede differentialligninger.

Alle typer henfald har noget med statistik mere præcist poissonfordelingen at gøre


Svar #2
10. november 2011 af rose60 (Slettet)

okay mange tak, kan du uddybe lidt det med sammenkoblede differentialligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2011 af peter lind

Differentialligningerne bliver:

dN1/dt = -k1*N1

dN2/dt = k1N1 - k2*N2

dN3/dt = k2N2 - k3*N3

o.s.v.

På højre side udtrykker negative led hastighederne hvormed kernerne forsvinder på grund af henfald. Det positive led hastighed af tilførte kerner på grund af henfald fra det foregående stof i kæden.


Svar #4
10. november 2011 af rose60 (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen :) 


Svar #5
11. november 2011 af rose60 (Slettet)

er der så nogen der ved hvilke forsøg man kan lave når man netop har den emne? stadige srp


Skriv et svar til: henfaldskæder og radon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.