Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Bevis af separationsmetoden - Differentialligninger, vil være taknemmelig for hjælp.

16. november 2011 af theillest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lidt omfattende spørgsmål, men here it goes..

Har som del i min opgave i kemi/mat om lægermidler og differentiallinger fået til opgave at redegøre for reaktionskinetik, reaktionsordner mm.

Dette er gjort, og reaktionsordnernes differentialligner er løst vha. separationsmetoden, som også var et krav.

Yderligere skal jeg bevise separationsmetoden til løsning af differentialligninger, og det er så her jeg er i tvivl, da vi ikke har haft det egentlige forløb om differentialligninger endnu, og netop denne metode ikke er i vores bog/pensum.

Har fundet to eksempler på beviset af separationsmetoden, men hvilket en passer på formen af en reaktions hastighedsudtryk? Regner med, at jeg kun behøver at bevise separationsmetoden på en af formerne for reaktionshastighederne:

Nulteordensreaktion

v = k

dvs.

d[A]/dt = k

Førsteordensreaktion

v = k*[A]

dvs.

d[A]/dt = [A]*k

Andenordensreaktion

v = k*[A]2 eller v = k*[A]*[B]

dvs.

d[A]/dt = [A]2 eller d[A]/dt = k*[A]*[B]

De to beviser er vedhæftet som worddokument og PDF

 

Al hjælp er meget velkommen og værdsat!

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Svar #1
16. november 2011 af theillest (Slettet)

PDF

Vedhæftet fil:Dok1.pdf

Svar #2
16. november 2011 af theillest (Slettet)

Den præcise formulering lyder:

Gør kort rede for reaktionskinetik. BEvis separationsmetoden til løsning af differentialligninger og brug den til at løse differentialligningerne for første- og andenordens kemiske reaktioner.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

se


Svar #4
16. november 2011 af theillest (Slettet)

Og du vil sige, at gennem de udregninger har man bevist seperationsmetoden?

Har forresten, som skrevet, allerede lavet den del.


Skriv et svar til: Bevis af separationsmetoden - Differentialligninger, vil være taknemmelig for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.