Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

RSA dekryptering.

30. november 2011 af Micha1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

 

Jeg er i gang med SRP, hvor jeg skal give eksempler med RSA koden. 

 

Jeg har fundet ud af af kryptere teksten SRP (skulle vælge et meget kort ord), men nu da jeg skal til at dekryptere teksten går det lidt galt.

 

Jeg har fundet ud af, at jeg skal benytte mig af ligningen: 

c→c^d (mod n)

Mit første bogstav (S) bliver til c = 374

mit d er 131, mens n = 35

 

Men når jeg sætter oplysningerne ind på lommeregneren vil denne ikke regne det ud. 

 

Går det galt for mig et sted, eller skal jeg dele det op, eller hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. november 2011 af peter lind

Tallet bliver så stort at der rundes af, så du ikke får den rigtige værdi eller måske endda så stort et tal, at det slet ikke kan være i din lommeregner. Der findes en speciel algoritme til at løse problemet. Med de små tal, du regner med kan du nemmest løse problemet ved at bruge et regneark. Hvis du kalder ci = ci ≡ n gælder der at ci+1 = (c*ci) ≡ n. Hvis du laver en kolonne eller række, hvor du beregner ci kan du bare kopiere formlerne ned


Svar #2
30. november 2011 af Micha1 (Slettet)

Nu spørger jeg nok lidt dumt, men hvor får jeg det ci fra? 

Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår, hvad du mener. 


Brugbart svar (3)

Svar #3
30. november 2011 af peter lind

c1 = c = 374

c2 = (c1*c) mod 35 = (374*374) mod 35 = 139876 mod 35 = 16

c3 = (c2*c) mod 35 = (16*374) mod 35 =


Svar #4
30. november 2011 af Micha1 (Slettet)

Åh ja. Det kan jeg da godt se. Tusinde tak!


Brugbart svar (3)

Svar #5
01. december 2011 af peter lind

Jeg har lige opdaget at der er noget galt med dit c eller n. Der skal gælde at c<n


Svar #6
01. december 2011 af Micha1 (Slettet)

Hej Peter.

Det c jeg har skrevet her er jo efter jeg har krypteret ordet SRP.

Ved krypteringen af SRP kryptere jeg bogstaver i tal som 19 18 16 og får derfor 374 352 og 11. Det var lidt dårlligt forklaret.

Men mit m er mindre end n, hvilket jeg kan læse ud fra bogen, at det skal være. 


Brugbart svar (3)

Svar #7
01. december 2011 af peter lind

Du regner modulo n og da n=35 må alle resultater være mindre end n. Både 374 og 352 er forkert med mindre du har opgivet et forkert n


Svar #8
01. december 2011 af Micha1 (Slettet)

Okay, jeg har fundet fejlen! Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :)

 


Skriv et svar til: RSA dekryptering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.