Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Differentialligninger

13. december 2011 af Tralala00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og knokler med min SRP.

Et af mine spørgsmål lyder:

I besvarelsen skal der være en præsentation af den matematik, du anvender, herunder bestemmelse af samtlige løsninger til differentialligningerne

1) y'=a*y

2) y'=a*y+b

3) y'=f(x)*y+g(x)

Er der en der vil kigge mine differentialligninger igennem og se om jeg har gjort det rigtigt og kommentere, hvad jeg evt. kan gøre bedre/anderledes?

På forhånd tak :-).

Vedhæftet fil: Differentialligninger..docx

Svar #1
13. december 2011 af Tralala00 (Slettet)

Er der slet ikke nogen, der har lyst til at kigge den igennem?


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. december 2011 af jona4796 (Slettet)

de 2 første er rigtige, dog kan jeg ikke udtale mig om den sidste :)

 

MvH Jonas


Svar #3
14. december 2011 af Tralala00 (Slettet)

Mange tak :-).

Det er den sidste jeg er mest i tvivl om :-).

håber der kommer et svar på den.


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. december 2011 af NejTilSvampe

den er go nok. personligt ville jeg nok have redegjort for hvorfor du lige vælger at gange med e^F(x) .

gang med en funktion u(x)

u(x)*y' + u(x)*f(x)*y = u(x) * g(x)

hvis venstre siden skal omskrives til formen

(u(x)*y)' 

skal

u'(x) = u(x)*f(x) 

den diff. ligning kan du løse vha. seperation af de variable og du får

u(x) = Ce^F(x)

håber det kunne bruges.


Svar #5
14. december 2011 af Tralala00 (Slettet)

Mange tak for svaret.

Det var brugbart :-).


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.