Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til differentialligning af 2.orden

13. december 2011 af bein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave og skal vise at hvis fnuktionen f(t) er løsning til differentialligningen y´´+2cy´+by=0 vil funktionen g(t)=e^c*t*f(t) være løsning til denne differentialligning z´´=-(b-c^2)*z. Plus gøre rede for at løsningen til den første ligning er på formen af f(x)=A*e^(-c*t)*sin(w*t+(*), hvis b<c^2 (her er * et tegn jeg ikke lige kan huske hvad hedder)

Jeg har prøvet af differentiere den nederste funktion til den øvereste men kan ikke helt finde hoved og hale i det her.


Svar #1
14. december 2011 af bein (Slettet)

Er der virkelig ingen som kan hjælpe mig i denne forbindelse?


Svar #2
15. december 2011 af bein (Slettet)

Dæmpede svingninger omhandler mit SRP

 


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning af 2.orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.