Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

koffein - bjerrumdiagram

14. december 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet) - Niveau: A-niveau

JEg har fået til opgave at tegne et bjerrumdiagramm for koffein, hvor jeg skal angive placeringen for koffein og dens korresponderende syre. 

.. kan nogen give et hint til hvordan opgaven kan løses? jeg ved at koffein er svag base og har pKb på 10,4 :) 

 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

når x er syrebrøken

                                x = [S]/cs
haves

                                                 pH = pKs + log((1-x)/x)       

                                                 pH = 3,6 + log((1-x)/x)                      0≤x≤1

                                                       

........

        x = 1/(1+10pH-pKs)

   


Svar #2
15. december 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet)

men jeg er stadig ikke helt med på hvordan jeg kan beregne det ud fra pKb :O


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. december 2011 af mathon

 

            pKs = 14 - pKb


Svar #4
15. december 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: koffein - bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.