Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP HJÆLP SØGES TIL DÆMPEDE SVIGNINGER NU!

15. december 2011 af bein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med min SRP og er gået lidt i stå. Jeg har om dæmpede svingninger og i den forbindelse skal jeg som en del af opgaven gøre udregne følgene:

Gennem omskrivninger vise, at hvis funktionen f(t) er løsning til differentialligningen y''+2cy'+by=0 vil funktionen g(t)=(e^(c*t)) *f(t) være løsningen til  z´´=-(b-c^2)*z . Samt gøre rede for at løsningen til den første ligning må være på formen F(t)=A*(e^-c*t)*sin(w*t+p) hvis b>c^2. 

 

Jeg skal da også have lidt hjælp til denne ligning y''=-k^2*y. Dette her har noget med harmoniske svingninger at gøre og et eller andet cos(x) og sin(x)

 

Håber der er nogle som vil hjælpe mig med dette:)


Skriv et svar til: SRP HJÆLP SØGES TIL DÆMPEDE SVIGNINGER NU!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.