Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

RSA-kryptosystem - Hjælp!

16. december 2011 af Thestentrold (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er blevet givet to primtal 37 og 89 samt en enkrypterinsnøgle=e=35

Jeg skal vha. disse kryptere teksten "Christian" og dekryptere kodeteksten "1992-1681-1992-1396-1863"

Jeg har regnet det hele igennem i god tro om at alt gik godt, indtil jeg skulle dekryptere det sidte, og det bliv til det rene vollapyk....

Jeg er rimelig sikker på at jeg må have regnet min d værdi forkert ..
Det hele stemmer ellers skulle jeg mene.. sfd(e,n)=1, vist udfra Eulers Algoritme osv...

Jeg har fundet d vha. eulers udvidede algoritme... og fik den til:

35*(-181)=1 mod 3168

Men har derefter lavet følgende udregning da, det er negativt fortegn:

(3168-181)*35=1 mod 3168 ↔2987*35=1 mod 3168

og har derved fået en d-værdi på 2987... Er dette korrekt? for når jeg dekryptere, bliver det til vollapyk :)

Jeg er lidt sent på den så svar så hurtigt som muligt hvis i har tid :)!! på forhånd tak!

 


Svar #1
16. december 2011 af Thestentrold (Slettet)

Jeg har regnet det hele igennem i god tro om at alt gik godt, indtil jeg skulle dekryptere det sidste, og det blev til det rene vollapyk....*


Skriv et svar til: RSA-kryptosystem - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.