Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

RSA KRYPTERING

20. december 2011 af mads2885 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP! 

Jeg ved ikke helt hvad jeg har gjort galt her, men jeg skal kryptere og dekryptere ordet RSA, hvor blokstørrelsen er 1 og jeg benytter mig af den "simple tegntabel" A=00 B=01 C=02 osv.

Jeg har fået oplyst at p = 7, q = 13 og k = 5 

dvs. at n = pq = 91  og phi(n) = (p-1)(q-1) = 72

Jeg har har krypteret RSA, således

RSA -> [17] [18] [00] 

[17]^5 (mod 91) = [75]

[18]^5 (mod 91) = [44]

[00]^5 (mod 91) = [00]

Men når jeg skal dekryptere, skal jeg beregne to hjælpestørrelser ved navn v og u, og de kan beregnes ved hjælp af Euklids algorimtme. De passer ind således at 

ku + (-phi(n))*v = 1

Jeg har beregnet u = -27 og v = -2

Men dette passer ikke ind. Hjælp tak

 

Swensson


Svar #1
20. december 2011 af mads2885 (Slettet)

Ville være rart med noget hjælp her? 


Skriv et svar til: RSA KRYPTERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.