International økonomi

Hjælp til Pest-analyse

09. marts 2012 af Jeame (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Jeg håber der er en der kan hjælpe mig.. for jeg er virkelig på bar bund.

Jeg har en opgave der lyder på en bank der gerne vil åbne en filial i England og skal lave en Pest-analyse der beskriver hvad der kan påvirke en evt. fremtidig kundemasse i England.

 

Jeg har skrevet noget om fastkurspolitik i DK.

men jeg har enormt svært ved at finde ud af hvad de flydende valutakurser i England vil have at sige for en fremtidig kundemasse i banken i England.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig på vej eller ved hvor jeg kan finde nem information om dette? synes virkelig det er en by i rusland at finde rundt i..:-(

 

På forhånd tak

 

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af ramme2 (Slettet)

Den Danske krone er som bekendt bundet til Euroen med et meget beskedent kursudsving på lidt over 2% og Euroen ser ud til at tabe værdi i forhold til de øvrige valutaer. Den tendens ser ud til at fortsætte et stykke tid endnu, men ingen ved hvor længe, det afhænger blandt andet af situationen i Grækenland og det øvrige Sydeuropa. Meget tyder derfor på at den stigende tendens af det Britiske Pund vil fortsætte. Det kan være en mulighed for en Dansk bank, hvis den får vekslet på det rette tidspunkt, men det kan også være en trussel. Trusler og muligheder er elementer der indgår i pestanalyse.


Når en Britisk filial har opnået et overskud og kursen på det Britiske pund samtidig er steget i forhold til Euroen og den Danske krone, så vil overskuddet fra filialen også stige tilsvarende i den Danske banks samlede regnskaber.


Eurokrisen må formodes at være af midlertidig karakter og på et eller andet tidspunkt stabiliseres Euroen i forhold til de øvrige valutaer. Så vil der ikke længere være mulighed for at tjene ”de nemme penge” i den Britiske filial. Men det er som regel en fordel for en virksomhed at øge sine aktiviteter.  
 


Skriv et svar til: Hjælp til Pest-analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.