Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Kemi/matematik

17. marts 2012 af soff00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,

jeg har et spørgsmål omkring sammenhængen mellem væksthastighed, reaktionshastighed og differentialkvotient?

ved simpelthen ikke hvad svaret er.

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2012 af mathon

    når du har en udvikling
                                                    f(t) = .........

       er væksthastigheden ændringen pr tid

                                                                               df/dt = f '(t)

når
           A   --->   B   +   C

   er reaktionshastigheden koncentrationsændringen pr tid

         v = -d[B]/dt

 

i begge tilfælde differentialkvotienten


Svar #2
17. marts 2012 af soff00 (Slettet)

tusinde tak, men kan du uddybe det lidt mere. jeg skal nemlig selv forklare det i min SRO opgave :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2012 af mathon

   udvikling                             f(t) = a·t +b                       f(t) = b·ek·t                   f(t) = b·ta
                                        

  væksthastighed                f '(t) = a                              f '(t) = k · f(t)                  f '(t) = a · (f(t) / t)
                                        


Svar #4
17. marts 2012 af soff00 (Slettet)

kan du forklare det med lidt tekst, eller bliver det for meget af forlange? er super glad for at du vil forklare det. Fatter bare slet ikke lige det her :-)


Skriv et svar til: Kemi/matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.