Afsætning

Udbyttetabet.

13. april 2012 af kruksen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kunne godt tænke mig hjælp til denne opgave i b).

har fået a og b til at være a=0,699 og b=0,232

Vedhæftet fil: 10.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn

[ (u(x·1,10) - u(x)) / u(x) ] · 100%

ved at benytte den fundne model u(x) = b · xa .


Svar #2
13. april 2012 af kruksen (Slettet)

Kan jeg få det uddybet lidt?

Hvor får du dette fra [ (u(x·1,10) - u(x)) / u(x) ] · 100%

Og hvordan skal jeg beregne det? hvad skal jeg indsætte for bl.a. x'es plads?

Min model hedder u(x) = 0,232 · x0,699 .


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal beregne ændringen i u(x), når x ændres med 10%. Det er netop størrelsen

[ (u(x·1,10) - u(x)) / u(x) ] · 100%

Heri indsætter man så u(x) = b · xa og får

[ (u(x·1,10) - u(x)) / u(x) ] · 100% = [ 1,10a - 1] · 100% .

Beregn nu dette udtryk med modellens værdi for a = 0,6988 .


Svar #4
13. april 2012 af kruksen (Slettet)

dette giver 6,89. Vil det så sige at ubyttetabet er 6,89 hkg pr.ha?


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Man får

[ 1,10a - 1] · 100% = [ 1,100,6988 - 1 ]  · 100% = 6,89% , dvs.

ændringen i udbyttetabet er 6,89% , når ukrudtsmængden x stiger med 10% .


Skriv et svar til: Udbyttetabet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.