Afsætning

Studenter hue opgave

04. december 2022 af hhxelev1 - Niveau: A-niveau

Markedet for studenter- og afgangshuer er i de seneste 10 år vokset i takt med at flere og flere ungdomsuddannelser vælger at afslutte deres eksamen med at få en hue på hovedet. Desuden har udbyderne fundet ud af, at der er et stort marked for komplementære produkter til selve huen. Der er derfor meget hård konkurrence på markedet. Der findes en række udbydere, og der er kommet flere til i de sidste 5 år. De største udbydere på markedet er C.L. Seifert og ABC-Gruppen, men der er en lang række mindre udbydere, der primært er internetbaserede. Dette er eksempelvis Smartcap, der fokuserer på enkeltbestillinger af studenterhuer hvor prisen er lav, og der ikke er mulighed for tilkøb af komplementære produkter til huen.



Foretag en sammenligning af de største udbydere og undersøg hvilke konkurrencemæssige positioner, de forskellige udbydere har.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2022 af HansenDahl98

Ifølge artiklen på side to, får vi blandt andet af vide at C.L. Seifert og ABC-gruppen har den dominerede rolle, samtidig med har de også to fælles hovedejere, hvor huen bliver syet på forskellige fabrikker. Vi kan se ud på højre side, de farvede søljer, at C.L. Seifert er markedsleder, hvor ABC-gruppen er markedsudfordrer, da de gerne vil skubbe lidt til markedslederen og blandt andet forbedre deres produkter, service samt levering. Dog har C.L. Seifert en konkurrencemæssig fordel, og det er at de leverer et godt produkt til en fordelagtig/tilfredsstillende pris. Desuden har de også langt flere valgmuligheder at vælge mellem når det kommer til at købe en studenterhue, hvor du kan få dit eget navn, skolenavn, farvelæg, osv. Nederst på side to referer artiklen til et marked der er præget af ”monopollignende tilstande”. Man kan sige at markedet for studenterhuer er differentieret oligopol, da der er få store udbydere som C.L. Seifert og ABC-Gruppen, men også nogle små andre som Smart Cap. Derimod hvis kun udelukkende kigger på kun C.L. Seifert og ABC-Gruppen, så er det helt klart differentieret duopol, men kun to udbydere.


Skriv et svar til: Studenter hue opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.