Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRO

08. maj 2012 af Theresa3520 (Slettet)

Hey guys..

Jeg sidder nu med min SRO, og er gået lidt i stå med den.

Jeg har fået til opgave at skulle give en vurdering af forholdet mellem den religiøse kult (Artimis-kulten) og de mytologiske skildringer af Artemis.
Jeg har lidt svært ved at gribe opgaven an, og finde ud af hvordan jeg skal starte.. ;)

 

Desuden ville jeg høre om nogle af jer havde nogle gode råd til hvordan man skriver en god indledning?

 

Har virkelig brug for jeres hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. maj 2012 af fiskfiskfisk (Slettet)

En god indledning: Først redegør du kort og overordnet for dit hovedemne - derefter går du videre med dine underspørgsmål og fletter dem ind i indledning.. Her er det godt at tilføje nogle spørgsmål, hvorefter du skriver.. "dette vil blive diskuteret i denne opgave..". Du skal punkt for punkt forklare hvordan du vil gribe din opgave an - brug ordene fra de spørgsmål der er blevet stillet af lærerne. 
Nedenstående er min indledning til SRP - læg mærke til opbygningen:

Konflikten mellem jøder og palæstinensere har været en aktuel og uløselig uenighedskonflikt i flerehundrede år. Den tager sit afsæt i en religiøs kamp mellem to forskellige etniskebefolkningsgrupper, til i dag, at være et aktivt emne på den internationale politiske dagsorden.Det var i slutningen af 1800-tallet, at den religiøse kamp udviklede sig i en politisk retning vedTheodor Herzls grundlæggelse af zionismen.Men hvad var bevæggrundene for Herzls stiftelse af zionismen, og hvordan er begrebet blevetvirkeliggjort i Israel-Palæstina frem til i dag? Hvordan er det zionistiske projekt blevet påvirket afsociale og politiske uenigheder i denne udvikling? Dette vil blive diskuteret i denne opgave påbaggrund af den historiske udvikling af bevægelsen.For at kunne undersøge problemformuleringen vil denne opgave tage udgangspunkt i en grundigredegørelse af fremkomsten af den moderne politiske zionisme i slutningen af 1800-tallet, herundermed fokus på grundlæggeren Theodor Herzl. Derefter vil opgaven samle opmærksomheden om enanalyse af, hvorvidt zionismen er blevet realiseret i Israel-Palæstina frem til i dag. Efterfølgendediskuteres det zionistiske projekts sociale og politiske uenigheder. Til slut vil der blive konkluderetpå resultatet af problemstillingerne og perspektiveres til den aktuelle situation i dag.



Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. maj 2012 af jordbærtærten (Slettet)

En god indledning er kort, giver et godt indtryk af hvad opgaven handler om og giver lyst til at læse videre. I den sammenhæng kan spørgsmål der giver anledning til refleksion være en god hjælp...

Du bør ikke spekulere så meget på indledningen i starten. Ofte er det meget nemmere at skrive en indledning til slut, når man har et komplet overblik over hvad man egentlig har skrevet i opgaven :)

Dog bør du ikke gentage problemformuleringen i din indledning. Det vil være lidt spild af plads at gøre sådan. og læseren vil også tænke: "har jeg ikke lige læst det? hvorfor står det der igen?"


Skriv et svar til: SRO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.