Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

help plzz!!

09. maj 2012 af 1pari1 (Slettet)

I forhold til dødspunktet indeholder grauballemanden ida 75,7 % C-14 forklar hvad denne oplysning kan benyttes til

jeg er blank !! help!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2012 af kaspkasp (Slettet)

Jeg tror, at informationen kan benyttes til, vha. kulstof-14 meotden, omtrentligvis bestemme/datere hvornår manden levede, men jeg er ikke 100% sikker.


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. maj 2012 af mathon

aldersbestemmelse
 
                                       t = (19000 år)·log(Ao/A)

                                       t = (19000 år)·log(Ao/(0,757Ao)

                                       t = (19000 år)·log(1/(0,757)

                                       t = (19000 år)·log(1/(0,757) ≈ 2300 år

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. maj 2012 af mathon

detaljer:
 

     generel beregning
                                                  A = Ao·e-k·t

                                                  (Ao / A) = ek·t

                                                  ln(Ao / A) = k·t

                                                  t = (1/k)·ln(Ao / A)

                                                  t = (T½ / ln(2)) · ln(10)·log(Ao / A)

                                                  t = 3,32193 ·T½ ·log(Ao / A)

specifikt

                                                  t = 3,32193 · (5730 år)·log(Ao / A)

                                                  t = (19034 år)·log(Ao / A)


                                                  t ≈ (19000 år)·log(Ao / A)

 

 


Skriv et svar til: help plzz!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.