Historie

Manhattanprojektet.

24. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

I hvilket omfang havde den amerikanse regering forudset den ødelæggende virkning i Hiroshima og Nagasaki ? 
Mvh. Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2012 af T83 (Slettet)

Altså, den første atombombe blev jo sprængt den 16. juli 1945 på Trinity-site, i nærheden af Alamogordo i New Mexico (USA). Så man kan roligt gå ud fra at USA vidste at bomben er ualmindelig ødelæggende. Det var jo også grunden til at de brugte bomberne mod Japan. Men motivationen bag bombernes brug var jo også at holde Sowjetunionen på afstand. Amerikanere ville vise dem, at de var mere magtfulde.

Mht. de helbredsmæssige mén som atombomben giver, er jeg ikke helt sikker på, om man på det tidspunkt vidste hvor skadende strålerne er. Men så vidt jeg ved brugte USA Hiroshima og Nagasaki som en slags "real-life experiment" og de undersøgte meget nøjagtig, hvordan befolkningen var blevet påvirket af atombomberne.


Svar #2
27. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

tak for svaret. Men var der nogle bestemte politiske eller militære motiver som lå bag den amerikanske regerings brug af atombombens brug over Japan? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2012 af T83 (Slettet)

#2

Ja, USA ville holde Sovjetunionen på afstand. De var sikre på, at kommunismen (og derved Sovjetunionen og Stalin) ville være den næste fjende, og for at holde Stalin på afstand viste de ham, at de havde en meget ødelæggende bombe, som de ville kunne bruge mod Stalin, når han kom i tanken om at brede sig i hele Europa og Asien, og herefter i hele verden. Så atombombens brug var nærmere en advarsel rettet mod Stalin end den var rettet mod Japan.

Herudover siger USA stadigvæk i dag at de brugte bomben mod Japan for at gøre en ende med krigen. De ville redde liv på amerikanske soldater, som ellers var kommet til skade når krigen ikke var slut i august 1945.


Svar #4
02. juni 2012 af kidmartion (Slettet)


Skriv et svar til: Manhattanprojektet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.