Historie

Hjælp til racisme eksamen

18. juni 2012 af lohosoaom (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Skal op i historie imorgen og har 6 punkter, jeg sidder og har lidt problemer med:

 

- Racisme - holocaust - forfølgelse - (kan det ske igen, hvor?)

- Kold krig - (konsekvenserne - kan det ske igen - problemer i dag)

-Kønsroller - ligestilling

ungdomskultur - oprør

Stemmeret

danskhed

 

Det ville bare være skønt, hvis der sad nogen, og havde forslåg til ting man kunne sige under de enkelte emner. vigtige ting, årstal eller begivenheder under de vedrøernde emner. Håber i har tid og vil bruge den på at hjælpe mig:) uden at lyde alt for desperat. Undskylder på forhånd for stavefejl, det skulle gå hurtigt :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2012 af EnLilleFugl (Slettet)

Nu går jeg på en privatskole, hvor vi ikke har historie, så det her kommer nok til at lugte lidt af samfundsfag. Det var heller ikke alle emnerne jeg kunne finde på ideer til, men håber at det her vil hjælpe dig :)

 

Under emnet Racisme- Holocaust- Forfølgelse kan du bl.a. komme ind på: Det økonomiske krak i Tyskland efter Første Verdenskrig, der skabte et behov for syndebukke, og på den måde lod Hitler komme til magten, Apartheid i Sydafrika og raceadskillelse i USA's sydstater, Hutuer og Tutsier i Rwanda, osv.

Under emnet Stemmeret kunne du komme ind på hvornår demokrati blev indført i Danmark, at demokratiet i DK faktisk var begrænset i ret lang tid efter dets indførsel (Man kunne ikke stemme hvis man var dømt forbryder, tjenestefolk, kvinde, havde modtaget fattighjælp, osv) samt eventuelt lidt om kvinders kamp for stemmeret.

Omkring danskhed kan du nævne lidt om hvordan man definerer danskhed, samt at danskheden på en måde er blevet patenteret af DF og deres værdier. (Hvis man nævner I en større forsamling at man holder af de danske værdier vil langt de fleste folk i forsamlingen gætte på at man stemmer DF).

Håber du kunne bruge det til noget, og at det ikke bare var mig der ævlede løs om dit og dat :)


Svar #2
18. juni 2012 af lohosoaom (Slettet)

Åh fantastisk tak!

Hutuer og Tutsier i Rwanda. Har jeg aldrig hørt om, er det noget du kan forklare? :)

 

Og tusinde tusinde tak for at du gad bruge tid på et så uddybende svar. Det hjælper utænkeligt meget!


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2012 af EnLilleFugl (Slettet)

Hehe, er glad for at have været til hjælp^^

Hutuer og tutsier er de to største etniske grupper i Rwanda, Hutuerne var de magtfulde jordejere der udgjorde ca. 84% af befolkningen, og Tutsierne var kvægavlere der udgjorde ca. 15%. Forholdet mellem dem har aldrig været det bedste i verden, men i 1994 begyndte hutuer at slagte tutsier nærmest fra den ene dag til den anden. Du kan finde mere information her http://www.folkedrab.dk/sw50059.asp eller på -gys- Wikipedia.


Skriv et svar til: Hjælp til racisme eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.