Oldtidskundskab

Æneiden

24. juni 2012 af PabloK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg står i den situation, at jeg skal op til oldtidskundskab på mandag som den afsluttende eksamen, og jeg ønsker selvfølgelig at slutte af med stil :)

Jeg sidder nu og repeterer, læser noter og kigger lidt på teksterne fra pensum. Et emne som vakker lidt problem er den romerske fortælling "Æneiden". Det er meget begrænset, hvad vi har haft om det, faktisk er det kun 2. sang, 632-804, vi har læst. 

Nu til mit spørgsmål. Hvad kan man analysere hvis man trækker Æneiden? Hvad kan man snakke om? Hvilke begreber er vigtige at kunne? Hvilke problemstillinger? Hvad kunne man perspektivere til af andet pensum? 

Pablo

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af Walras

Æneiden er et episk værk, og dets formål er præcis det samme, som Illiaden og Odysseen nemlig at hylde og iscenesætte en helt (Aeneas, Achilleus og Odysseus henholdsvis). Æneiden er dog som værk konstrueret op af de to øvrige episke værker, for den skulle fungere som propaganda for Augustus (og det kan man tydeligt læse i værket). 

Æneiden består af 14 sange. Første del (de første 7 sange) er "rejsen" (sammenlign med Odyseen) og anden del (de sidste 7 sange) er "krigen" (sammenlign med Illiaden) mod de latinske folkeslag. Selve måden at analysere Æneiden på er derfor i store dele den samme, som når de analyserer de græske værker. 


Skriv et svar til: Æneiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.