Afsætning

hvilken virksomhedstype er bager

12. september 2012 af hanus01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

har brug for hurtigt hjælp!!! Er lidt i tvivl, er i gang med at skrive opgave og skal til at lave en værdikæde og her er det nødvendigt hvilken værdikæde jeg gør mig brug af, skal jeg bruge den til produktionsvirksomheder eller bare den forenklet værdikæde?? Ved ikke hvorfor men noget siger mig, at bager både kan være en detail-/handelsvirksomhed men også en produktionsvirksomhed?? HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2012 af Niniel (Slettet)

En bager er både en Detail virksomhed - idet de sælger brødet. Men de fleste bagere producerer jo også selv brøddet så derfor er de også en produktionsvirksomhed.
Men der er jo faktisk bagerforretninger som får deres varer bragt til dem andre steder fra og derfor ikke har produktionsdelen. Det er bare langt de færreste.

Det er lidt det samme som med en frisør. De er en service-virksomhed idet de jo lever af at klippe kunderne.
Lige indtil de sælger os alle mulige shampoo'er, mousser, voks, balsam og så videre. Så er det jo pludselig detailhandel, og når man så tager med i betragtning at det faktisk er en betragtelig del af deres omsætning som kommer fra disse salg kan man ikke engang afgøre det ved at spørge hvor hovedindtægten ligger.


Skriv et svar til: hvilken virksomhedstype er bager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.