International økonomi

Spørgsmål ang. Grænseomkostninger

01. november 2012 af tazz0r (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har fået en opgave der hedder:

info:

virksomheden afsætter 9.600 enheder om året.

GROMK = 1000 + 0,04m

pris pr. enhed 2.500

M = 150.000 -40P

afsætningen 50.000 enheder

GROMS 3.750 - 0,05M

VE = 1000 + 0,02M

 

selve opgaven:

En virksomhed effektiviserer deres produktionsanlæg, således at det bliver muligt med samme antal ansatte at producere flere enheder.

investeringen i det nye produktionsanlæg forventes at betyde en reduktion i grænseomkostningerne, således at disse nu kan udtrykkes som:

GROMK = 1.050 + 0,02M

 

A: hvor meget bliver virksomhedens grænseomkostninger reduceret ved uændret afsætningen som følge af effektiviseringen? indtegn grænseomkostningsfunktionen før og efter effektiviseringen i et diagram

 

B: hvor meget stiger virksomhedens dækningsbidrag med efter effektiviseringen af produktionsanlægget?

 

er helt på bar bund... tak på forhånd

 


Svar #1
01. november 2012 af tazz0r (Slettet)

Mangler kun hjælp til opgave B... anyone?


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. Grænseomkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.