Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRO om Kopernikus

15. november 2012 af frøkendingo (Slettet)

Hov! Jeg kom til at skrive SRO, det var SRP jeg mente! :)

Hej alle. Jeg skal aflevere en skriftlig formulering om hvad jeg gerne vil skrive om i SRP. Jeg har valgt fagene Fysik A og historie A som fag og emnet er det heliocentriske verdenbillede. Jeg har indtil videre skrevet dette:

Jeg vil gerne tage udgangspunkt i Kopernikus’ opdagelse af det heliocentriske univers. Jeg  vil gerne skrive hvordan han kom frem til hans hypotese. Jeg vil også skrive om hvordan omverdenen reagerede på teorien om det heliocentriske univers. Altså hvordan bl.a. både den katolske og protestantiske kirke sørgede for at folk ikke turde modsige deres geocentriske univers. Jeg vil også skrive om hvordan verden gik fra at have det geocentriske univers til at have det heliocentriske univers som paradigme. På den måde vil jeg komme ind på hvilken rolle andre videnskabsmænd som fx tycho brahe,  Galileo Galilei og Newton (der kom med anomalier som støttede kopernikus’ teori) spillede under paradigmeskriftet.

(regner med at skrive mere. er bare lidt blank lige nu). Jeg ville bare høre om i havde nogle guldkorn eller forslag. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

det skulle da lige være at se lidt på Giordano Bruno, mande der udbyggede ideen om at selv den heliosfæriske model var en fejlagtig antagelse og som i modsætning til de andre før omtalet virkelig endte på bålet pga. sin overbevisning.


Skriv et svar til: SRO om Kopernikus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.