Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Peroral medicin dosering

28. november 2012 af martinalves (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle matematik elskere

Peroral medicin dosering kan beskrives ved: dA/dt = F*ka*A(mave) - k*A
Hvor Ka og K er henholdsvis hastigheden af hvor hurtigt medicinen fjernes fra maven og fjernes fra blodet.
F er biotilgængeligheden, altså en fraktion, da alt medicinen ikke optages i blodet.
Vi ønsker at finde A, hvilket giver følgende funktion for koncentrationen af medicin i blodet:
A(t)=((Ka*A0*F)/(Ka-K))*(e-K*t - e-Ka*t)

Hvordan kan dette lade sig gøre? Jeg skal bevise ovenstående?

Medicinen i maven kan beskrives ved: dA(mave )/dt = -Ka*A(mave)

Som giver følgende: A(mave)(t)= A0* e-kt

Som i kan se minder dette meget om det dobbelte radioaktive henfald:
x' = -ax og y'=-by+ax

Nogen som kan hjælpe? 
Tak på forhånd!
Jeg har vedhæftet en mere overskuelig opstilling af diff-ligning og løsning.

/martin


Skriv et svar til: Peroral medicin dosering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.