Billedkunst

Hvad kræver det?

16. december 2012 af bummelumbumbum - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg overvejer at tage Billedkunst C som valgfag på HTX, men hvad kræver det for at få gode karakterer?

Jeg har tidligere tegnet meget, men i 6. klasse begyndte jeg at illustrere på computeren istedet, så jeg har ikke tegnet seriøst i lang tid. Bedømmes karakteren på analyse-evner, tegne-evner eller blandede kunstformer (så jeg kan få 12 bare ved at være god til illustration)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af YesMe

Have kendskab til kompositioner, tidsperioder, fornuftige ord til at beskrive ord med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2012 af trunzze

Nej, det er ikke nok at være god til illustration. Jeg har selv haft Billedkunst C, og ved at den faglige viden er ligeså vigtig.

Du skal være i stand til at analysere og fortolke malerier, skulpturer, bygninger m.m., og være i stand til at bruge de rigtige faglige termer til at understøtte din analyse og fortolkning. Derfor havde (hvertfald i mit tilfælde) jeg mange læselektier, netop fordi vi skulle lærer alle metoderne, perioderne osv. Men det lærer du med tiden, så hvis du har mod på at give en lille skalle, kan du godt gå hen og få 12.  

Held og Lykke:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2012 af Maibrit Grøndal

Findes billedkunst på C-niveau i det hele taget på HTX? Så vidt jeg ved er det et STX-fag. Derimod kan du få design C eller B på HTX, og det er noget helt andet end billedkunstfaget. 

Jeg kan se at HTX i Skive udbyder det som valgfag i 3 G. I mine øjne vil faget være spild af tid og ikke særlig relevant såfremt at gymnasiet udbyder design-faget, som udfordrer ens kreative sider. I mine øjne er det trist, at man har valgt at udbyde et STX-fag på HTX.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2013 af 2g,eren (Slettet)

Jeg fortrød at jeg hævede billedkunst på B - det er det værste lort!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2013 af Sigøjnerblod

Billedkunst på B ville jeg også synes er lidt voldsomt, men billedkunst C er ok. Jeg kan ikke meget kreativt, men jeg fik gennem analyser mm endelig hevet mig op på 10 i årskarakter, selvom jeg havde fået syv i de to standpunktskarakter. Så kom vi til eksamen i det  - og det vidste sig, at med almindelig deltagelse og lidt god forberedelse, kan man godt få 12. Så man kan hvis man vil.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2013 af Sigøjnerblod

I øvrigt, så har jeg brugt de ting, jeg har lært i billedkunst rigtig meget! I dansk, historie mm. Tror jeg har lært meget mere, end hvis jeg havde valgt musik f.eks. Det er dog også lidt mere seriøst (var det i hvert fald på min skole) men man bliver glad for det bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2013 af Maibrit Grøndal

#6, På STX kan det måske anvendes til et eller andet fornuftigt, men trådstarters plan er jo, at starte på HTX, hvor det (faget) netop ikke har nogen særlig relevans. Historiefaget eksisterer ikke og jeg har aldrig stødt på en billedanalyse i danskfaget på HTX.

... jeg læser i dag humaniora (designkultur & økonomi) selvom, at jeg har en HTX-baggrund, og der kan jeg heller ikke umiddelbart påpege nogen fordel for STX-elever med en billedkunst C eller B-baggrund.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2013 af Sigøjnerblod

Det er selvfølgelig rigtig, de har ikke historie. Men i dansk mener jeg altså stadigvæk man kan bruge det til noget, vi brugte lang tid på de forskellige perioder, og det har givet mig en meget bedre fornemmelse for dem, som jeg helt sikkert bruger i dansk. 


Skriv et svar til: Hvad kræver det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.