Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Brydningsindeks

16. december 2012 af Jasna123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! 

Jeg er ved at skrive min SRP, og jeg er kommet lidt i problemer. Mn opgave handler om lysets hastighed og brydning. Og for at kunne beskrive disse to "begreber" har jeg valgt at lave to forsøg. 
Og jeg har lidt problemer med det sidste forsøg. Forsøget går ud på at sende en lysstråle gennem et halvcirkel plexiglas, hvor jeg så har ændret på indfaldsvinklen og derved fundet forskelle brydningsvinkler. Her ved har jeg så fundet brydningsindekset ved at sige:
n=sin(i)/sin(b)

Men det er ikke mit spørgsmål, mit spørgsmål er:

Hvis jeg indsætter de forskelle indfaldvinkler og brydningsvinkler i et excel ark, og så laver en tendenslinje over det.. Hvad kan jeg så bruge denne graf til??  


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

     du har
                     sædvanligvis
                                                     y = a•x + b

                     her                          sin(i) = n•sin(b) + b                     hvor b→0
 


Svar #2
16. december 2012 af Jasna123456 (Slettet)

Jeg har en graf med en forskrift der sige :
y=0,6851x-0,0103

vil det sige at n er 0,6851 eller 1/0,6851?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2012 af mathon

 

                            n = 0,6851


Svar #4
17. december 2012 af Jasna123456 (Slettet)

Det kan ikke passe? n skulle gerne giver 1,49.. Hvor imod hvis man siger 1/0,6851 så får man 1,46? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2012 af mathon

   du har brugt vinklerne omvendt


Svar #6
18. december 2012 af Jasna123456 (Slettet)

Det fandt jeg ud af :-) 


Skriv et svar til: Brydningsindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.