Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Den græske økonomi og multiplikatoren

18. december 2012 af kalende (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er gået i helt i stå med at skrive på min SRP. Jeg mangler at skrive en diskussion og en konklussion. Mine lærer svarer mig ikke, så det hele er altså lidt noget rod!

min opgaveformulering er sådledes:
 

1. Beskriv udviklingen i Grækenlands nuværende økonomiske situation med udgangspunkt i centrale nationaløkonomiske mål.
2. Gør rede for nationalregnskabsligningen og forklar centrale aspekter ved de to økonomiske teorier keynesianisme og monetarisme.
3. Definer multiplikatoren og forklar multiplikatoreffekten. Gør også rede for, hvordan multiplikatoren kan bestemmes Matematisk ved hjælp af uendelige rækker.
4. Diskuter ud fra selvvalgt empiri og teori de økonomiske muligheder for at løse Grækenlands økonomiske problemer. Inddrag i diskussionen multiplikatoren og nogle forskellige muligheder for at ændre på denne.

 

Det er altså punkt 4 jeg har svært ved at komme igang med. Jeg ville høre om der var nogen, der kunne give mig ideer til hvordan jeg løser den, og hvilke artikler jeg kunne bruge ( selvalgt emperi).

Hvad der er også er mit problem i forhold til diskussionen er, at jeg ikke kan finde de nødvendige tal til at beregne grækenlands multiplikator med. Altså importkvoten, forbrugskvoten og skattetrykket. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af morten21

du kan sammenligne med hvordan et land som Island kom ud af deres krise (grækenland kan dog ikke helt følge samme model). 

der har været meget snak om kreditorer der skal eftergive gæld, grækenland skal købe deres obligationer tilbage for ca 1/3 af værdien.

Hvad er EU i gang med? kig på fx. portugal og se hvad EU's løsning er.

 

 


Svar #2
19. december 2012 af kalende (Slettet)

Kan du eventuelt linke mig til nogle gode artikler? Det kunne være for fedt, for jeg har mega travlt med at finde tal til multipliktatoren. :)


Skriv et svar til: Den græske økonomi og multiplikatoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.