IT

Regneark

26. december 2012 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg er ved at lave et regneark, som jeg har vedhæftet, over placeringer i en skakturnering.

Mine problemer/spørgsmål er følgende:

1) Hvad skal jeg skrive i søjle J (fra række 5 og ned) for at få regnearken til at beregne placeringerne? Med mit nuværende forsøg, tages der ikke højde for, at der skal springes placeringer over, hvis flere har samme bræt- og matchpoint.

2) Kan jeg bruge SUM-funktionen eller lignende til at forkorte beregningerne i søjle I? Hvis det er muligt, hvordan gør jeg så det?

På forhånd tak.

P.S. Placeringerne 1 og 2 er ikke afgjort, så der har jeg bare valgt at sige, at 3. pladsen har placeringen maks(1. pladsen;2. pladsen) + 1.

Vedhæftet fil: ny-udgave.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan afgøres placeringen? Er det en kombination af Brætpoint og Matchpoint?

I beregningen af Matchpoint benytter du indholdet i celle $K$1, men den celle er tom i dette ark.


Svar #2
26. december 2012 af SvendMortensen (Slettet)

Hej.

Brætpoint kommer før matchpoint.

At jeg bruger celle $K$1 er tilfældigt. Jeg valgte bare en tilfældig tom celle.

P.S. Jeg har oploadet en opdateret udgave af regnearket, hvor det med placeringerne er fikset, men jeg vil stadig gerne have gjort beregningerne af matchpointene simplere (dvs. spm. 2) i første indlæg).

Vedhæftet fil:nyere-udgave.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Cellen $K$1 er jo så helt overflødig og det er da meget nemmere helt at udelade den i formlerne.

I stedet for formlen

=IF($A2=1,$K$1+1,IF($A2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($B2=1,$K$1+1,IF($B2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($C2=1,$K$1+1,IF($C2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($D2=1,$K$1+1,IF($D2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($E2=1,$K$1+1,IF($E2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($F2=1,$K$1+1,IF($F2>=1.5,$K$1+2,0))+IF($G2=1,$K$1+1,IF($G2>=1.5,$K$1+2,0))

i celle I2 kan man skrive

=IF($A2=1,1,IF($A2>=1.5,2,0))+IF($B2=1,1,IF($B2>=1.5,2,0))+IF($C2=1,1,IF($C2>=1.5,2,0))+IF($D2=1,1,IF($D2>=1.5,2,0))+IF($E2=1,1,IF($E2>=1.5,2,0))+IF($F2=1,1,IF($F2>=1.5,2,0))+IF($G2=1,1,IF($G2>=1.5,2,0))


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med hensyn til placeringen, kan du prøve at benytte funktionen RANK.EQ på H-søjlen . Der skal dog gøres noget ekstra for at tage den sekundære score i søjle I i betragtning.


Svar #5
26. december 2012 af SvendMortensen (Slettet)

Do'h! Naturligvis!

Nu kan jeg huske hvorfor jeg adderede den omtalte celle; jeg sad og rodede med at lægge noget ekstra til i pointsystemet, hvis visse krav var opfyldt, men det er droppet.

Ved du om jeg kan simplificere formlerne for beregningerne af matchpoint, så jeg ikke behøver at have alle de enkelte led, men i stedet kan bruge SUM eller noget lignende på en eller anden måde?

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg kunne ikke se en nem måde at gøre det på. Du kan naturligvis lave et sæt ekstra søjler, for hver match, hvori der beregnes matchpoint for hver enkelt match, der så bare adderes som en sum i matchpoint-søjlen.


Svar #7
26. december 2012 af SvendMortensen (Slettet)

Okay. Den måde har jeg overvejet, men det bliver det ikke simplere af, synes jeg.

God aften og tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Regneark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.