Afsætning

Udled prisafsætningsfunktionen og den tilhørende MR-funktion

06. januar 2013 af chrisministeren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer. jeg har lidt problemer med at udlede en prisafsætningsfunktion samt MR efterfølgende.

Opgaven: 

Jeg har følgende data at gå med

Q=mængde

P=pris

(Q ; P) = (300 ; 50.000) Ep = -5/9

 

Hvordan gør jeg dette ?. 

 

vh


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af Piet-W (Slettet)

Du kan finde prisafsætningsfunktionen ved et punkt og en priselasticitet på følgende måde:

Vi ved, at funktionen ser således ud: y = ax + b

Givet er: Q1 = Q2 = 300 og P1 = 50.0000 og Ep= -5/9

 

Vi finder a = P1 / (Q1 * Ep) = 50.000 / [300 * (-5/9)] = -92,59

 

Vi finder b = P1 - aQ1 = 50.000 - (-92,59) * 300 = 77.777

 

Din prisafsætningsfunktion ser således ud: P = -92,59Q + 77.777


Skriv et svar til: Udled prisafsætningsfunktionen og den tilhørende MR-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.