Samfundsfag

Hvad er EF? (Europæisk fællesskab)

29. januar 2013 af FrederikJensen123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er EF


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2013 af xfjendbox

du har selv skrevet svaret.

de har så senere skiftet navn til EU, som du forhåbentlig kender. :D


Svar #2
29. januar 2013 af FrederikJensen123 (Slettet)

Ja, men lidt mere detaljeret, fordi jeg er lidt usikker, på det med stål og kul fælleskabet.

Hvorfor hedder det stål -og kulfælleskabet, har det noget med våbenforsyninger at gøre?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2013 af eppeheppe (Slettet)

I 1993 bestod EF, som det hed dengang, af 12 lande. De var på vej til at skabe en egentlig europæisk union, EU, med et forpligtende smaarbejde mel. de selvstændige stater. Planen gik ud på at indføre en fælles valuta, euro, som grundlag for en fælles økonomisk udvikling, hvor en europæisk centralbank skulle styre de enkelte landes økonomi. Endnu 3 lande stod på spring til at slutte sig til fællesskabet. Det var Finland, Sverige OG Østrig. Men allerede samme år begyndte forhandlingerne med de frie, østeuropæiske lande om, hvilke kriterier der skulle gælde ved en optagelse i EU. På et møde I KBH blev kravene præciseret. Landene skulle indføre et demokratisk system med overholdelse af menneskerettighederne, de skulle tilslutte sog markedsøkonomien og de skulle være enige i EU's fælles mål og politik.

Efter mange forhandlinger med de enkelte lande blev EU I 2004 UDVIDET MED 10 NYE LANDE OG OMFATTEDE NU IKKE mindre end 25 stater. I kulissen venter Bulgarien og Rumænien, som ikke første omgang kunne leve op til EU'S krav. Og endelig - som det store spørgsmålstegn - Tyrkiet, der brændende ønsker sig medlemskab, men som endnu ikke har begyndt forhandlinger om tilslutning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2013 af xfjendbox

http://www.ft.dk/Demokrati/EU/EUs_historie.aspx

her står alt hvad du skal vide om historien.

P.S ovenståede svar er ikke rigtigt. jeg ved at de startede som 6 lande


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2013 af eppeheppe (Slettet)

kul- og stålunionen var et af de første handelssamarbejder mel. europæiske lande i 1951(sikre samarbejde)

landene = Frankrig, Tyskland,Italien,Belgien,Holland og Luxemburg.

ideen = de lande der var i krig med hinanden under 2. verdenskrig(1945) skulle samarbejde om deres kul og stål, så dette ikke kunne bruges til KRIGSFORMÅL.


Svar #6
29. januar 2013 af FrederikJensen123 (Slettet)

Fedt link Asbjørn, og tak til dig Hasbolat. Men hvilken rolle spiller Danmark i EU? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. januar 2013 af xfjendbox

Danmark spiller lige så stor rolle i EU som alle andre lande (også de store lande, som tyskland). de stemmer sammen med de andre lande om hvilke love vi skal have ind i EU og skal gælde over hele EU.

en af de vigtigste ting EU sørger for er at de sætte told på varer uden for EU, dvs. hvis man køber sukker fra kina til 20 øre pr kg, sætter de told på til det er oppe ved Danmarks priser på sukker. grunden til at de gøre det er at eller vil dansukker og de andre sukkerfabrikker i danmark blive udkonkurreret af de billigere priser.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2013 af eppeheppe (Slettet)

Danmarks rolle i EU:

DK har fra begyndesen spillet en rolle i udviklingen af og btistanden til ulandene(udviklingslande).

1960'erme = de første frivillige reste ud for at arbejde i udvalgte ulande i Afrika og Asien, og sideløbende hermed vedtog den danske regering et omfattende økonomisk hjælpeprogram. Målet var at nå op på at yde 1 % af BNP i ulandsbistand hvert år, et mål som blev nået i begyndelsen af 1990'erne. Bistandens størrelse blev opretholdt stort set uændret de næste 10 år.

Ved regering Anders Fogh Rasmussen tiltrædelse i 2001 blev der reduceret i bistanden til ulandene, og det nuværende mål er at holde sig på 0,8 % af BNP de kommende år. Derved er DK stadig en af verdens største bidragsydere. Omkring halvdelen af den danske bistand er multiateral, dvs. den ydes gennem FN. Resten er bilateral bistand, der fortrinvis gives til 15 udvalgte samarbejdslande i Afrika, Latinamerika og Asien

 

 


Svar #9
29. januar 2013 af FrederikJensen123 (Slettet)

Lige et sidste spørgsmål, hvorfor havde Danmark interessen i at blive medlem af EU/EF? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. januar 2013 af eppeheppe (Slettet)

Fordi Danmark havde økonomiske interesser i EU


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2017 af HFNU (Slettet)

Nu er det et oplsag for flere år siden, men jeg kunne godt tænke mig at hører om hvilke økonomiske interesser Danmark havde i EU....

Et par eksempler vil være helt fint, og tak


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2017 af Justitia

Masser.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2017 af HFNU (Slettet)

okay ...hvad var det for nogle interesser?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. december 2017 af Justitia

De grundlæggende traktater har altid haft en indledende bestemmelse om Unionens formål (formålsbestemmelse). Oprindeligt var oprettelsen af et fællesmarked helt centralt i samarbejdet. Fællesmarkedet indebar, at de nationale markeder i medlemsstaterne skulle integreres, således at der blev etableret ét stort fællesmarked - det som vi i dag kender som det indre marked. Det indre marked indebærer et område uden indre grænser med fri bevægelighed for varer, personer, tjenesteydelser mv.

Formålet med det fællesmarked var dermed at sikre økonomisk stabilitet, høj konkurrenceevne, prisstabilitet mv. Dette blev/er sikret ved at fjerne nationale handelsbarrierer dvs. diskriminerende tiltag.
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. december 2017 af HFNU (Slettet)

1000 tak.


Skriv et svar til: Hvad er EF? (Europæisk fællesskab)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.