Matematik

Længden af en radiusvektor

09. maj kl. 20:57 af ringstedLC - Niveau: B-niveau

Fortsat fra https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2090063#2090187

Enig, - længden af radiusvektoren i fx en cirkel med centrum i Origo:

\begin{align*} \bigl|\vec{\,r}\,\bigr|=\bigl|-\vec{\,r}\,\bigr|=\bigl|\overrightarrow{OP}\bigr|=\bigl|OP\bigr| &= \sqrt{\bigl(x_P-0\bigr)^2+\bigl(y_P-0\bigr)^2} \\ \bigl|\vec{\,r}\,\bigr|=\bigl|OP\bigr| &= \sqrt{{x_P}^2+{y_P}^2}=r(adius)\geq 0 \\ \end{align*}

Derfor ser jeg ikke, at radius kan være negativ.


Skriv et svar til: Længden af en radiusvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.