Matematik

Eksponentiel funktion

20. maj 2024 af laer5308 - Niveau: B-niveau

Antallet af heste i et land (LAND A) aftog efter 1945 eksponentielt med tiden efter forskriften 

 "h(t) = 1.3*0.92^t", hvor "h(t)" er antallet af heste målt i millioner og t er tiden målt i år efter 1945.

I et andet land (LAND B) aftog antallet af heste efter modellen: i(t) = -0.02*t + 0.9, hvor i(t) er antallet af heste målt i millioner og t er tiden målt i år efter 1945.

Spørgsmål: 

I hvilket årstal vil antallet af heste i land A blive mindre end antallet af heste i land B ifølge modellerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2024 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} h(t)<i(t)\\\\ 1.3\cdot 0.92^t<-0.02t+0.9\\\\\\ \textup{Tegn de to grafer og bestem sk\ae ringspunktets f\o rstekoordinat, som adderes til \aa rstallet 1945.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2024 af AMelev

Løs ligningen h(t) = i(t) og brug graferne for h(t) og i(t) til at løse uligheden, hvis dit CAS-værktøj ikke kan gøre det direkte


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.