Dansk

Karen Blixen -Brev

14. februar 2013 af bg15 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået en aflevering for om at Karen Blixen skal skrive et brev til Denys som er hendes ''kæreste''
Jeg har så skrevet to breve en fra Karen og en fra Denys. Jeg håber at i lide vil læse den og skrive hvis der er noget som jeg kan rette og opbygningen hvis der er fejl.. Det vil betyde meget. Tak på forhånd :)

 

Åben filen for at se :)...


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2013 af candphil

Jeg ville elske at være din lærer. Det er godt nok sjovt: at aflyse et barn er verdensklasse. ...og at Karen Blixen underskriver sig med venlig hilsen og fuldt navn frem for fx din for evigt eller noget i den boldgade. 

Det er tydeligt, at der er nogle sproglige ordvalg som indikerer, at du måske ikke er etnisk dansk. Det sjove ved det i denne tekst - og grunden til, at jeg ikke så det med det samme - gør, at din måde at skrive det på bliver meget som Karen Blixens eget talesprog: Hun talte meget affekteret og det var tydeligt, at hun ikke talte dansk til hverdag. Hvis du har tid, kunne du se om du kunne finde et lille brudstykke, af en optagelse af hendes tale, på nettet.

Ja, der er nogle fejl, men jeg tror de stammer fra dit daglige talesprog, og skal nok også rettes der ... Du kan lige se på det der er omkring det at være "Skytte" og på jagt ... der er noget galt med ordvalg og betegnelser i begge brevene. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2013 af hehehej (Slettet)

Det er meget risikabelt, at du bruger men efter punktum, du bruger det nemlig tit, hvilket ikke lyder særlig godt, når man læser det. 
Jeg har dog en dårlig nyhed. Kaffen på farmen vokser ikke mere, som den gjorde før.

Farmens økonomi er forfærdelig og går snart konkurs, det er ikke længe før, farmen bliver solgt på tvangsauktion.

Hvis farmen bliver solgt, har jeg ikke en grund til at være her i Kenya længere. Du måske den eneste som støtter mig hertil. 

Det har været et stort sorg for hverdag, du ikke har været her. 

Du har været en stor lykke for mig, som jeg aldrig vil miste.

I mine lange ensomme dage uden dig, har jeg fået besøg fra Danmark, min mor Ingeborg. Jeg har været meget spændt. Hun blev her i 2 måneder og holdt mig i selskab. Vi har holdt en stor danse fest, som var en engoma fest på farmen, hvor der deltog mere end 15.000 mennesker, som var både nær og fjer. 
Det var en virkelig hyggelig dag, men du var altid i mine tanker.  Vi morede selskabet med vores vittigheder. (Både børn og voksen morede sig.gentagelse.....)

Jeg har endnu en god meddelelse til dig, som også var en af grundene til, at jeg skrev dette brev. Når jeg skriver det her til dig fra telegrammen, har jeg et stort smil på læberne.
Jeg har nu mærket tydelig tegn, og det har nu vist sig, at jeg venter på et ufødt barn, som jeg har ventet på i 40 år.
Jeg har lang fra opgivet håbet om at få et barn, for første gang bliver et af mine største ønsker opfyldt.
Og endelig får jeg snart et barn endda med den mand, jeg elsker. Jeg kunne ikke være lykkeligere. Du er mit smil på mine læber. Det bliver vores barn, kun vores.

„De bedste og smukkeste ting i verden kan hverken ses eller røres, de må opleves med hjertet.“

Med venlig hilsen         
Karen Blixen
The Karen Coffee Company
Karen Blixen
Kenya – Afrika
2/5- 1917


Min elskede Karen

Jeg er virkelig glad for at modtage dette brev fra dig. Det har også været to lange, kedelige måneder uden dig. Jeg har også savnet dig rigtig meget, og er lidt bekymret. Du er altid i mine tanker. Jeg er rigtig glad for at høre, at du ikke er alene og har fået besøg af din mor fra Danmark. Du må huske og hilse Fru. Ingeborg.  Jeg vil dog også meget gerne HAVE været der for at møde din mor. Det ville jeg være taknemlig over. Hun må da meget gerne blive boende, til jeg kommer

Det er dejligt at høre, at du er blevet bedre til skytte, så lige så snart jeg vender tilbage skal vi i safari sammen.
Jeg ville ønske, at du var lå vedsiden af mig nu. Jeg savner at kærtegne dig, imens du ligger og sover. Jeg savner dine uskyldige brune øjne, der kigger dybt ind i mine øjne. 

Jeg har meget travlt her i England, der er blevet lagt en hel masse møder. Onsdag formiddag blev der holdt medarbejderne fagligt møde, fordi de var utilfredse med, hvordan ressourcerne bliver udnyttet. Så jeg bliver nødt til at blive her et stykke tid mere. Heldigvis holder jeg mig i selskab med dine breve.  Det var ikke så længe, før jeg kommer tilbage til Afrika. (gentagelse fjern.)

Det lyder ikke særlig godt med Farmens økonomi, og jeg er virkelig ked af at høre, at Kaffen ikke vokser, som det skal.  Vi må prøve at få rettet op. Jeg håber, at jeg kan vende tilbage så hurtig som muligt, før Farmen bliver solgt på tvangsauktion. Vi må støtte hinanden og få det op og køre igen.  Jeg håber, at alt er i orden der hjemme.

Karen…
Det sidste du skrev om det lille ufødte barn, jeg råder dig til at tage en abort fr (aflyse??????)  Jeg føler ikke, at vi er parate til et barn iøjeblikket. Du og dine ønsker har også en stor betydning for mig, men jeg ønsker ikke at have et barn, fordi du ved godt, at der er en masse stress rundt omkring, og som du selv siger, går det ikke godt derhjemme. Hvis vi får et barn nu, kan vi ikke leve det liv, vi ønsker.  Vi kan ikke tage på Safari sammen mere. Jeg råder dig til at adoptere det ufødte barn, før det bliver en stor skuffelse for både dig og mig. 

Jeg er virkelig ked af at skrive det til dig, for jeg vil slet ikke sorge dig på ingen måder. Jeg synes bare, vi skal vente, der ligger et langt liv foran os. Du ved også, at det liv, som ligger foran os, er det liv, jeg vil leve med dig. 

De kærligste hilsener

Denys Finch Hatton


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2013 af hehehej (Slettet)

Læs din stil flere gange højt eller for dine forældre, du har kaotiske fejl, som nemt kan rettes op på (dine gentagelser)! Du kan blandt andet også se filmen om kommaer herinde, har rettet en masse kommafejl for dig. 


Skriv et svar til: Karen Blixen -Brev

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.