Fysik

fysik exam spøgsmål ellære og effekt tab i kobberledningen

16. maj 2024 af rubyan - Niveau: B-niveau

hejsa guys jeg er ikke sikker på at jeg har lavet denne opgave korrekt så håber i kan hjælpe 

d) 
hvor stort ville effekt tabet være i ledningen 

vi har tidligere beregnet strømstyrken til at være 6.96 Ampere og vi kender resistansen for kobberledningen som er  "5.941784540*10^(-6)" 

 og jeg kender ampere som jeg har beregnet fra opgave a som er 6.956521739 da vi skal antage at strømstryken er det samme 


så effekt tabet kan beregnes ved at gøre følgende: 
P = I^2*R;

6.956521739^2*A= 48.39319471 A

og så ganger vi med resistansen for at finde effekt tabet af ledningen  

(48.39319471 A*5.941784540 &x 10^(-6))(watt) =0.0002875419362 watt


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} R=5.94\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\Omega}\\\\I^2=\left (6.96\;\mathrm{A} \right )^2=48.4416\;\mathrm{A^2}\\\\P_{tab}^{\textup{ledning}}=R\cdot I^2=\left (5.94\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\Omega} \right )\cdot \left (48.4416\;\mathrm{A^2} \right )=0.000288\;\mathrm{W}=288\;\mathrm{\mu W} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2024 af mathon

...som du jo har regnet rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2024 af ringstedLC

#0 Du regner dog enhederne forkert., når der i sidste linje står at "A" gange "watt" er lig med "watt". Det stemmer jo ikke og passer heller ikke med din i øvrigt rigtige formel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2024 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud til at du har en regnefejl i værdien af modstanden. Værdien ser meget lille ud. Kan du vise os dine udregninger?


Skriv et svar til: fysik exam spøgsmål ellære og effekt tab i kobberledningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.