Historie

Hvidstengruppen

05. marts 2013 af Snusserh - Niveau: 9. klasse

Jeg skal fortælle noget om Hvidstengruppen. Jeg skal 'perspektivere' det til resten af Danmark. Altså hvordan forholdene var i Danmark under Hvidstengruppens tid. F.eks. om regeringen var gået af på det tidspunkt.

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af 1mitstudie (Slettet)

Uanset hvem man holdte med under II verdenskrig så må man til at begynde med at antage at hvad folk gjore og sagde var en form for sandhed..

Da tyskeren gik imd i Danmark var deres påstand at det var for at forsvare Danmarks Neutralitet og det ikke var en enlig besættelse de fortog idet påstanden var at hvis de ikke var kommet så var Englænderne kommet hvilket med sikkerhed havde gjort Danmark til en krigs skue plads..Denne påstand er der ingen grund til at tvivle på var sand, hvis tyskerne ikke havde besat Danmarke i april så havde englænderne stået her gamsle kort tid efter og ført krig mod tyskernet fra Dansk teritorie, denne vuderring var også mange menneskers vudering i samtiden.

Hvidsten gruppens aktiviteter i denne tidlige periode af besættelsen " kaldet samarbejds tiden" var på den måde at anse som en angræb mod Danmarks neutralitet i krigen og mod samarbejds politiken ,,, det var først i august 43 regeringen gik af pga. Tyskernes krav og overlod landest styre til ministerieerne og tyskerene.

 


Skriv et svar til: Hvidstengruppen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.