Samfundsfag

Velfærdsstat i usa

13. april 2013 af MathiasDRJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med?

Skal finde ud af hvorfor USA har den velfærdsstat som de har idag, og fx ikke den som vi har i Danmark?

-redegør for grundlaget af den nuværende velfærdsstruktur i USA?

 

på forhånd mange gange tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af 123434

Måske den Amerikanske Drøm. Du skal arbejde hårdt for, at blive til noget. Hvis du er fattig, jamen så har du selv et ansvar for, at du er det. Mange Amerikanere synes, at danskere er for socialistiske.Men i den her tid ønsker mange også et velfærdssystem, som vi har i Skandinavien.

 

 

 


Svar #2
13. april 2013 af MathiasDRJ (Slettet)

Jamen hvordan er de kommet frem til at de skal har den velfærdsstat?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2013 af 123434

Som det er nu, er de selv ansvarlige for at tegne en sundhedsforsikring. I USA går man som regel ikke ind på et kommunekontor, og henter sin understøttelse. De fleste fattige bliver støttet af private fonde. En amerikaner sagde forleden, at han sådan ønskede sig, at USA fik det samme velfærdssystem som i Skandinavien.

I Danmark har vi den universielle velfærdsmodel. I USA den residuale


Svar #4
13. april 2013 af MathiasDRJ (Slettet)

SÅ man kan godt skrive at:

Derfor at USA har valgt den residuale fordi der har hver person mulige for at leve frit, også på det fri marked hvor enhver kan opbygge sit eget og tjene penge den vej. staten vil ha at folk skal klare sig selv om man er rig eller fattig, men man kan stadig opbygge sit eget. staten giver ikke støttet til folk da skatten er meget lav.

er det grundlag for den velfærdsstruktur i usa??


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. april 2013 af 123434

Det lyder meget fornuftigt:

http://f09historie.wikispaces.com/den+residuale+velf%C3%A6rdsmodel

"Den Residuale Velfærdsmodel
Ideolodi: Liberalisme
Tanken bag: Da den er liberalistisk er den baseret på ideen om at enhver er sin egen lykkes smed. Altså skal det stærke individ klare sig selv. Pengene skal ikke ligge ved staten men ved borgerne.
Betegnelser: Den anglosaxiske model, den liberale model og den residuale model (residual = resterende)
Udbredelse: De engelsktalende lande som USA og England.
Finansiering: Den finansieres gennem gennerelle skatter, dog er skatten i lande med denne model meget lav da kun meget få modtager penge fra staten.
Modtagere: Velfærdsgoderne er kun for de absolut svageste i samfundet. Det er ofte et krav at man skal kunne dokumentere sin fattigdom, gennem budgetter, lønsedler eller andet, for at få retten til at modtage velfærdsydelser. Man kan altså også blive afvist. Middelklassen må selv sørge for at have forskellige slags forsikringer til at sikre dem mod fattigdom, ex. Sygeforsikring, arbejdsløshedsforsikring (dog ikke at forveksle med den selektive model). På højtlønnede job er der ofte forskellige forsikringsordninger, disse forsvinder dog når personen forlader jobbet. Med andre ord er det målrettede ydelser.
Sikkerhedsnet: Andelen af BNP som går til velfærdsydelser er lav men det offentlige kan sørge for ting som gratis grundskole (i tråd med at alle er født lige) og en basal pensionsordning, så man aldrig ryger helt ud af systemet (stadig kun til ’værdigt’ trængende). Det offentlige kan også give indirekte til videregående uddannelse ved at man nogle steder kan trække pengene fra i skat hvos man sætter dem ind på en uddannelsesopsparing."


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af 9382tq (Slettet)

Du må ikke snyde i SRO Mathias!


Skriv et svar til: Velfærdsstat i usa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.