Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

totalmetoden - hjæææælp

02. maj 2013 af stavensø (Slettet)

Hej, jeg sidder med en SRO opgave og synes virkelig ikke mit resultat kan passe??

Jeg har i den grafiske fremstillige og tabelløsningen får det samme resultat, og ved godt at den matematiske er præcis, men synes den afviger meget fra de andre svar?

 

P(x)=ax+b
P(x)=-10/1000 x+210
p(x)=-1/100 x+210

VO(x)=x*VE
VO(x)=x*55

DB(x)=(p*x)-(VE*x)
DB(x)=((-1/100 x+210)*x)-(x*55)
DB(x)=-1/100 x^2+210x-55x
DB(x)=-1/100 x^2+155x

T=(-b/2a,-d/4a)
d=b^2-4ac
d=155^2-4*-1/100*0
d=24025-0
d=24025
T=(-155/(2*(-1/100) ),-24025/(4*(-1/100) ))
T=(7750,600625)
T=77,50 kr.pr.stk.

Salgpris-VE=DB pr.stk
Salgspris-55=77,50
Salgpris=77,50+55
Salgspris=132,50

Somsagt bliver salgsprisen 132,50 ved denne og i de andre bliver den 150 som kan ses i vedhæftede fil. Kan det virkelig passe???
 


Skriv et svar til: totalmetoden - hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.