IT

Studiecomputer

12. maj 2013 af Kiirstine (Slettet)

Hej!

Jeg står desværre i den lidt kedelige situation, at min nuværende Asus bærbar som efterhånden kører på andet år, er ved at svigte. Computeren har 2 års garanti, men da studentereksamen venter rundt om hjørnet kan jeg ikke undvære min computer. Jeg er derfor på udkig efter en ny, men jeg har meget svært ved at finde frem til den rigtige. Mine krav er, at computeren ikke må være al for tung, eftersom den skal bruges til studiebrug. Den skal have en lang batterilevetid (den jeg har nu klarer omkring 10 timer) og så skal skærmen helst være mellem 13-14". Desuden skal computeren have en stabil ydeevne og kunne klare at være tændt omkring 10 timer dagligt. De tidligere bærbare, jeg har haft, har alle holdt under 2 år, så jeg ønsker at finde en, som kan holde til det intensive studiebrug.

Jeg hælder lidt mellem en Mac (både air og pro) eller en asus zenbook UX32A, som jeg umiddelbart føler opfylder alle mine krav, men jeg har meget svært ved at vælge imellem dem. Uanset hvilken computer jeg vælger, skal jeg vænne mig til et nyt styresystem da jeg på min nuværende computer har windows 7 og mht. batterilevetid og ydeevne ligger de nogenlunde ens. Kan det betale sig at give omkring 4000 kr. ekstra for en Mac? Er der nogle af jer, som har erfaringer med disse bærbare, eller måske bare har et godt råd til min søgning efter en god studiecomputer?

 

På forhånd tak!

 

Vh.

Kirstine


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af omair123 (Slettet)

det kommer and på om du godt kan lide mac's styresystem eller er du stadig til windows 7.

jeg synes du skal vælge asus :)


Svar #2
12. maj 2013 af Kiirstine (Slettet)

Jeg kan godt lide deres styresystem, men det kræver selvfølgelig lidt tilvænning, nu hvor jeg er vant til windows :-)

Men tusind tak for dit bud. Umiddelbart hælder jeg også til Asus, bl.a. af den grund at den umiddelbart yder det samme som en Mac, men til en pris som er omkring 4000 kr. lavere. Det eneste jeg frygter er dens holdbarhed. Som sagt er den Asus jeg har nu mindre end 2 år gammel (og modellen var spritny da jeg købte den), og jeg er allerede nu nødsaget til at skifte den ud. Selvfølgelig er der sket en masse forbedringer siden da, men hvis Mac stadig har en længere levetid, giver jeg gerne lidt ekstra for at kunne undgå at skifte min bærbar ud en gang til i løbet af min studietid :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af npcnb (Slettet)

Prisforskellen er med studierabat nok nærmere 2500 end 4000 når man sammenligner de 2 i5 modeller.

http://store.apple.com/dk-edu/browse/home/shop_mac/family/macbook_air

http://www.edbpriser.dk/baerbar/asus-zenbook-ux32a-r3013h-id-6988562.aspx

Dog er det selvfølgelig stadig ikke en uvæsentlig forskel.

 

Nu har jeg endnu ikke haft min air et år endnu, men det er alligevel den eneste computer jeg har ejet hvor jeg endnu ikke har bemærket nogen mærkbar ændring i hverken ydeevne eller batteritid siden jeg købte den. Jeg skal dog ikke kunne afvise at det samme ville have gjort sig gældende hvis jeg havde købt en zenbook. Personligt blev jeg dog tiltrukket af at man får 100% SSD i mac'en (kun ved air selvfølgelig).

Der er dog selvfølgelig også den ulempe at få programmer ikke kører på mac, så det afhænger måske egentlig også af hvad du skal læse. Og så skal man selvfølgelig indfinde sig med at skulle bruge evernote i stedet for one-note osv.

Det er måske langt hen af vejen en smagssag.

 

Edit: Hovsa :) havde ikke lige fanget at du skulle bruge den med det samme. Så er prisforskellen nok større alligevel, da jeg kun mener studierabat gælder når man er optaget på en videregående uddannelse.


Svar #4
12. maj 2013 af Kiirstine (Slettet)

Hej npcnb

 

Nej, der er desværre ingen studerabat at hente. Som du selv nævner, har jeg også indtrykket af, at Mac'en er den mest pålidelige computer af dem alle. Jeg var forbi Expert i dag, da jeg med min nuværende computer bruger Microsoft's onenote program og det kan jeg ikke undvære, da jeg har 2,5 års noter liggende på det. Men de påstod, at jeg godt kunne få one note på en Mac hvis jeg købte en 1-årig licens (som kan bruges på fem computere) på Microsoft's produkter, som så kræver fornyelse hvert år. Det er selvfølgelig en del dyrere, men det er en mulig løsning.

Men der er fordele og ulemper ved begge mærker, det jeg vil mene det hele i bund og grund afgører det er om prisforskellen er det værd :-)


Skriv et svar til: Studiecomputer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.