Historie

Islam/buddhisme

28. maj 2013 af MiniSara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , jeg håber i kan hjælpe.

hvorfor er buddhismen mere velkommen i vesten end islam, og hvilke gamle konflikter har danmark med osmanerriget, som har givet os et negativt syn på islam?

 

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2013 af Moderatoren

Der tænkes nok på terrorister, når der snakkes om islam.

 

Af gamle konflikter skal du nok kigge på korstogene.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2013 af adsafadfdsafdasf

Den buddhisme som er blevet meget velkommen i vesten er "Google buddhismen"

En 'religion' hvor man skaber sin egen tro ved at låne 'det bedste' fra de store religioner (buddhisme, kristendom, jødedom og islam) Vil man vide hvad meningen med livet er, spørger man Google, ikke den lokale præst/imam/rabbiner eller hvad nu.

Så vil jeg lige kommentere på 2#, for osmannerriget 'startede' nemlig først efter korstogene havde fundet sted (Konstantinopel, som det sidste område kontrolleret af det byzantinske rige/østromerske rige, falder til Mehmed 2. i 1453. Begivenheden markerer slutningen på romerrigets lange succeshistorie, men den markerer også begyndelsen på et nyt rige som vil true Europa helt frem til dets fald i 1920)

Om Danmark har været i konflikt med osmannerriget kan jeg ikke umiddelbart komme i tanke om. Men i 1500-tallet havde osmannerne erobret store dele af midt- og øst europa, og nåede så langt som til Wien før de blev slået. Osmannerne var altså ikke et ukendt rige i Europa eller Danmark

 


Skriv et svar til: Islam/buddhisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.