Studievalg og videregående studie

Jura på KU - reform 2011

19. august 2013 af fodboldcille (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle jurastuderende på KU.

Jeg ville gerne høre, hvad I mener samt hvordan I oplever den reform, som trådte i kraft i 2011 på det juridiske fakultet. 

Så vidt jeg har forstået, er der næsten ingen forelæsninger, men derimod masser af gruppearbejde og undervisning som i gymnasiet (og mange fremlæggelser). Kræver det så, at man skal være aktiv for at kunne lære noget? Betyder det, at der er mindre læsestof? Fungerer det godt med så meget gruppearbejde?

 

Generelt vil jeg lige spørge, om I mener, at man skal være særdeles veltalende, snakkesaglig og have et godt ordforråd for at kunne klare sig igennem jurastudiet og på længere sigt? 

Håber I vil dele jeres erfaringer med mig - Tak på forhånd!


Svar #1
19. august 2013 af fodboldcille (Slettet)

.. Og lige en ting til: er der meget udenadslære, som rygtet siger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2013 af christian1 (Slettet)

Det burde være muligt at finde noget her på siden, da der blevet skrevet en del om den "nye" studiereform på jura, KU. Her er også et link https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1360032 
Kan dog knytte et par ord til nogle af de øvrige spørgsmål. 
Man har typisk 3 fag pr. semester af 10 ECTS point. Hvert fag har en ca. læsemængde på 550-650 s. pensum. Derudover er der en masse supplerende materiale, som ikke er pensum, men som det ofte kan være nyttigt (anbefalesværdigt) at bruge noget tid på: Domme, bekendtgørelser, og andre afgørelser. Det er ofte meget individuelt hvor meget arbejde man lægger i dette. 
Det er ikke et krav at være særdeles veltalende, snakkesaglig m.m., men det giver da altid et plus til - særligt til de mundtlige eksaminer. Et godt skriftsprog er derimod en noget vigtigere forudsætning, da de fleste eksaminer på ba.-delen er 4-timers skriftlige. Vores undervisere har også gang på gang pointeret, at et ringe skrifsprog - særligt en del grammatiske fejl m.m. kan være udslagsgivende i bedømmelsen af ens opgave. Generelt er bøgerne mere "modne" i deres skriftsporg - også er det vist pænt sagt ;), hvor det ofte kan være lidt svært i første omgang at tilegne sig den juridiske tanke. Det er klart en tilvænningsproces, som udvikles i takt med at studiet skrider frem.  
f.s.v.a. udenadslære siger erfaringen, at den bedst sættes på prøve under de mundtlige eksaminer. Et godt kompendium til de skriftlige eksaminer er ofte en kolossal støtte, da man ofte prøves i den generelle jura og sjældent i den specifikke. 

Håber du blev lidt klogere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af Hebi

Lidt sent svar, men jeg skal så vidt muligt supplere det allerede udemærkede svar, Christian kom med. Som stud.jur på KU på den nye reform, har jeg en del erfaringer at dele ud af.

Uanset den nye reform, er alle eksamerne selvstændige (med undtagelse af retshistorie). Dvs. at det eneste der tæller, er din præstation til eksamen individuelt, hvori langt de fleste eksamer på BA-delen er skriftlige (eneste obli. muntlige er familie- og arveret). til de muntlige eksamer er det min opfattelse, at udenadslære er ekstremt vigtigt, da du vil blive spurgt ind til store dele af pensum (udover spørgsmålet du skal forberede), hvis du ønsker karakterene 10-12.

Gruppearbejdet fylder forskelligt, alt afhængigt af gruppen og personerne.¨I min gruppe bruger vi nok en 5-6 timer om ugen på gruppearbejde, resten af tiden bruges på undervisning, og individuel læsning. Nogle grupper bruger formentlig mindre tid, andre bruger sikkert mere.

Lad dig ikke skræmme af den nye reform, det er langt fra så overvældende, som man kunne tro. Gruppearbejdet fungerer udemærket, og i takt med, at eksamerne er individuelle, ''risikerer'' man ikke noget ved, at bruge tid på gruppearbejdet under semestret, da det på ingen måde whatsoever, kan få betydning for ens eksamenskarakterer negativt.


Skriv et svar til: Jura på KU - reform 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.