Teknologi

Hjælp til skibsbygning!

26. august 2013 af EnIvrigSkibsbygger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.
Jeg er pt. i den uheldige situation, hvor jeg ingen gruppemedlemmer har til dette projekt, men jeg har heldigvist fået lov til at arbejde alene og udføre dette projekt.

Vi er igang med et "Byg et skib" projekt, hvor vi skal lave en båd der skal kunne holde 1 mand og sejel en smule ude ved havet. Vi skal selv lave designet og tænke over hvad der er bedst. Til dette har vi fået en krydsfinerplade med målene 5*2440*1220, vi får også noget snor og noget fugemasse, vi må også lave nogle lister. Altså, vi skal systematisk lave en båd. Til dette har vi fået programmet Draftsight til at designe båden. Alt vedrørende design har jeg ordnet og tænkt over. Hvor lang den skal være osv.

MIt problem er følgende:
Når jeg skal lave selve produktet, altså båden, hvordan skal jeg så bære mig ad? Hvilke tanker skal jeg have, hvad gør jeg når jeg har skæret stykkerne af krydsfinerpladen ud. Hvordan sætter jeg den sammen? Dette er virkelig min svage side i teknologi, og jeg håber I kan hjælpe mig på vej. Jeg håber virkeligt at jeg kan lave et godt produkt i hvad der stortset er et solo projekt.

Det er kun båden der skal tænkes på, alt andet har jeg styr på.

Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Det bliver vel i størrelsesordenen en optimistjolle, du skal lave.  Mit forslag er derfor, at du tager på studietur til nærmeste optimistjolleklub, kigger lidt på jollerne, får en snak og gode råd.

Hvis du bor nær Roskilde, kan du også besøge Vikingeskibsmuseet, hvor de løbende bygger skibe. Ganske vist anvender de ikke krydsfiner, men ved hvordan man bygger skibe på primitiv vis. Skibsbygningen forgår foran publikum, og jeg har indtryk af, at du sagtens kan få en snak med skibsbyggerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

en kort vejledning i hvordan jeg ville gøre:

1. Lav en papmodel i et mindre målestok, for at se om det får en fornuftig facon. Gentag design øvelsen, hvis resultatet ikke er godt nok.

2. Skær krydsfinerpladen ud i stykkerne som skal danne bund på sider. Jeg forestiller mig 5 stykker1. Plan bund, lodrette sider. Måske skrå eller lodret hæk (bagende). Forenden (glemt fagudtrykket) skal nok være skrå. Krydsfiner er nemt at save i. Brug enten en fukssvans, eller eller hvis du kan styre den, en stiksav eller rundsav.

3. Skær nogle lister til i længden, så de passer med de steder hvor krydsfineren skal samles. Nogle skruer placeres de rigtige steder, gennem krydsfineren og ind i listen. Der fuges, gerne inden samling, så det bliver tæt. Krydsfinerpladen er stærk, men er ikke nem at få skruer til at binde i. Det skal listerne råde bod på.

3,5 Er der træ til overs, så lav nogle stivere i højde med rællingen, så siderne ikke 'vipper ud'.

4. Afprøv båden. Husk redningsvest.

Jeg ved ikke om det kan bruges, meld gerne tilbage.

Hilsen Lars

 

1 6 stykker hvis du vil have en spids forende, men, så stiger kravene til hvordan du designer, måler op og skærer ud.


Skriv et svar til: Hjælp til skibsbygning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.