Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP

24. september 2013 af KatrineSvenningsen (Slettet)

Hej

Jeg skal, som mange andre, skrive SRP snart. Det store problem er bare at jeg ikke engang er sikker på hvilken fagkombination jeg skal tage. Mine studieretningsfag er Engelsk A, Samf A og Mat B, dog er matematik udelukket. Så overvejer at vælge engelsk og dansk med fokus enten seriemordere eller gyser/horror genren. Men er der overhovedet nok på de emner? Og hvad kan man skrive om indenfor dem?
 

På forhånd, tak! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af tobiascl94

Der skal nok være rigeligt at skrive om - og det lyder som et spændende emne men du skal tænke på at fagene skal belyse emnet forskelligt og samtidig spille godt sammen hvilket jeg umiddelbart tror bliver svært med de emne.

Du skal måske specificere det til at skrive om gyser/horror genrens udvikling og om hvordan danske forfattere og dansk horrorlitteratur er blevet påvirket af den engelske horror-tradition hvor Edgar Allan Poe ville være oplagt at skrive om (Analyser nogle af hans tekster). I dansk kan du så endvidere gå ind og se på hvorfor vi skræmmes af horror men samtidig fascineres af det - pegende i retning af en psykoanalytisk metode. Du kan desuden også kommet ind på hvordan horror/gyser-genren er gået over til filmmediet og i mindre grad det skrevne medie - Hvordan kan det være?

Jeg ved jo ikke hvad du interesserer sig for men hvis du skriver om det jeg har beskrevet ovenfor er der i hvert fald rigeligt at skrive om og jeg synes personligt det lyder spændende! :)
 

Håber det hjalp! 


Svar #2
25. september 2013 af KatrineSvenningsen (Slettet)

Det hjap virkelig meget, lige det jeg var ude efter!
Men da vi har arbejdet med Poe, må vi ikke tage ham igen. Har du eventuelt andre gode forfattere, hvis værker man kan analysere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af tobiascl94

Ærgerligt at i har haft om Poe! Hvis du vil have fat i nogle fra samme periode er der Mary Shelley (Frankenstein), Robert Louis Stevensons (The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde) og Bram Stoker (Dracula). Det er jo kult-værker som jeg tænker kunne være spændende fordi historierne er så kendte og grundlæggende for genren men også fordi de er skrevet i 1800-tallet - der er meget at skrive om!!

Ellers er der Stephen King - men han er jo væsentligt nyere - så det kommer an på hvordan du ligger dit fokus :)


Svar #4
12. november 2013 af KatrineSvenningsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 
Indtil videre har jeg fået snakket med mine vejledere og har fået indskrænker mit emne til:
"Om gysergenren, arbejde med ”The Strange Case of Dr Jekyll og Mr Hyde” af Robert Louis Stevensons og ”Sidste time” af Dennis Jürgensen. Sammenlign romanernes gysertræk og hvordan de påvirker læseren." Derudover skal jeg også have noget noget med menneskesynet osv. 
Men du var virkelig til stor hjælp :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af tobiascl94

Super spændende fokus :) Glad for jeg kunne hjælpe!


Skriv et svar til: SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.