Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

radioaktivitet

07. december 2013 af cecilielow (Slettet) - Niveau: A-niveau

en der kan forklarer mig dette?

dn(t)/dt = -k*N(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af mathon

Henfaldsloven
                                  N(t) = No•e-k·t                 

    
                                  dN/dt = No•e-k·t • (-k) = -k • (No•e-k·t) = -k•N(t)
                                differentiation af sammensat funktion


Svar #2
07. december 2013 af cecilielow (Slettet)

Hmm det forstår jeg ikke helt :/

Svar #3
07. december 2013 af cecilielow (Slettet)

henfaldsloven hedder da

N = N0 * (1/2)t/t1/2

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo det samme med

(1/2)1/t1/2 = e-k


Svar #5
07. december 2013 af cecilielow (Slettet)

det er fordi at jeg har fået et spørgsmål som lyder sådan;

opstil en matematisk model for et enkelt henfald, hvor datterkernen er stabil"?

jeg ved virkelig ikke hvad der skal gøres :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2013 af mathon

Man kan ikke opstille en model for et enkelt henfald.

Men du kan opskrive/nedskrive en reaktion for et enkelt henfald.


Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.