Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP

15. december 2013 af Gronborg1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er netop igang med at skrive min SRP og ville lige høre, om der ikke er en venlig sjæl, som kan hjælpe mig med at besvare min sidste problemstilling. Den lyder således: "Diskuter forskellige forklaringer på unges stofmisbrug. Inddrag her romanens (Nordkraft) forklaringer, sociologiske teorier og empirisk viden om stofmisbrug blandt unge i Danmark. Vuder herunder i hvilken grad romanen kan anvendes som illustration af teori og empiri."

Er meget i tvivl om hvordan jeg skal starte, og hvad det skal ende ud i. Især den sidste del, hvor det handler om at vurdere, aner jeg ikke hvad jeg skal skrive til. 

Nogen kloge hoveder derude, som kan give en hjælpende hånd?!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af hfs (Slettet)

Opstil en diskussion, hvor du tager argumenter forskellige steder fra, bl.a. Nordkraft og til sidst vurderer du hvorvidt bogen er god til at illustrere det du har diskuteret. Det kan jo blandt andet være at du har fundet nogle argumenter der peger på at det billede Nordkraft sætter op et noget sludder, og så skal du gå ind og vurdere hvad du hælder mest til.


Svar #2
16. december 2013 af Gronborg1 (Slettet)

Tak for hjælpen, men synes bare det er lette sagt end gjort.

Altså indtil videre har jeg disse "forklaringer" på stofmisbrug:
- Aftraditionalisering (Giddens)
- Social arv (Bourdieu)
- Tidlig debutalder 

Bogen kommer jo som sådan ikke med nogen konkret forklaring, så jeg synes det er svært at komme med en årsag til, hvorfor de er endt i et stofmisbrug. Det kan i princippet både skyldes social arv, men også af aftraditionalisering har gjort, at det enkelte individ selv står for at træffe valg om alt muligt. 

Jeg er helt blank på, hvordan jeg skal stille det op og få gjort det til en diskussion.



 


Skriv et svar til: SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.