International økonomi

lån

26. december 2013 af Malika (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen her der kan fortælle mig, hvordan man beregner Annuitetslån, stående lån og kalkulationsrente?

Jeg har lavet lign. opgaver, er der nogen her der vil kigge på dem, om jeg har lavet dem rigtigt.?


Svar #1
27. december 2013 af Malika (Slettet)

Jeg er igang med at læse til eksamen, har fundet en opgave på studieportalen, som jeg prøver at beregne.

Eksempel 2 - Annuitetslån i huset (obligationslån):

Annuitetslån: 50.000

Kurs: 95.

Stiftelsesomkostninger: 2000.

Årlig rente: 4.

Løbetid:  10 år.

Terminer pr. år: 4.

Jeg har prøvet at beregne den, men kan ikke finde ud af det, jeg forstår ikke hvad jeg beregner forkert.

Jeg har:

Hovedstol: 50000

Låneomkostninger: 2000

Nominelrente: 4%

Terminsrente: 4%/4 = 1%

Antal terminer: 10*4 = 40

Derefter havde jeg tænkt mig at beregne ydelsen, men forsåtr ikke hvad kurs er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2013 af mathon

Lånet udbydes i obligationer, som på udbudsdagen - sælges til dagskursen.
Kursværdien minus omkostninger udbetales til låntageren, som således får
et mindre beløb udbetalt, end det han/hun sætter sig i annuitetsgæld for.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2013 af peter lind

Du kan læse om gældsannuitet på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2014 af mathon


                                                    G • r
                                         y = --------------
                                                1 - (1+r)-n


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2014 af mathon

                                                50000 • 0,01
                                         y = ------------------ = 1522,78
                                                  1 - 1,01-40


Skriv et svar til: lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.