International økonomi

sætninger ang. elasticitrt og efterspørgsel

18. januar 2014 af Parq - Niveau: Universitet/Videregående
Hej.
Jeg sidder og læser i min bog til jeg støder på sætningen "efterspørgsel efter fødevarer er pris og infkomstuelastisk pga. Engels lov." Hvad menes der med dette?
Og en sætning "udbud på kort sigt er uelastisk pga. Lags i produktionen og en høj grad af faste produktionsfaktorer"

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2014 af Walras

Hvis efterspørgslen eller udbuddet er uelastisk/inelastisk betyder det, at mængden efterspurgt/udbudt ikke ændrer sig særlig meget ved en ændring i prisen/indkomsten. 

Fødevarer er en nødvendighed for at overleve, så ved en meget lav indkomst vil du som minimum sikre dig at købe mad. Som din indkomst stiger, vil råderummet stige, men det gør ikke behovet for fødevarer større, og derfor ændrer din efterspørgsel efter fødevarer sig ikke særlig meget, selv om din indkomst stiger.

I en virksomhed har de arbejdere og maskiner. Hvis efterspørgslen svigter, sælger de ikke straks maskiner og fyrer deres arbejdere, da producerer de videre og opbygger til lager, hvorfor udbuddet ikke ændrer sig. Hvis efterspørgslen er faldet permanent, vil virksomheden på længere sigt rationalisere og nedbringe sine omkostninger ved at fyre arbejdere og sælge maskiner, hvorfor produktionen falder til et niveau, der svarer til efterspørgslen. 


Svar #2
18. januar 2014 af Parq

Okay Tusind tak. Tænkte mere på, at der stod på grund af engels lov i den første sætning. Men så må jeg vel kigge æidt efter engels lov

Skriv et svar til: sætninger ang. elasticitrt og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.