Historie

Radio

19. januar 2014 af Pernille321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er en radio lavet af præcis? gerne detaljer tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af powpow

http://wiki.answers.com/Q/What_is_a_radio_made_out_of


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af hesch (Slettet)

En antenne modtager et stort antal signaler, svarende til det antal kanaler, der sendes.

Efter antenneindgangen sidder der en svingningskreds, der i princippet består af en spole og en variabel kondensator. Når kondensatorens værdi ændres, udvælges en bestemt radiofrekvens ( en bestemt kanal ), der så for lov at passere svingningskredsen.

Denne frekvens forstærkes i kredsløb, der indeholder transitorer, modstande, spoler og kondensatorer. Radiosignalet er moduleret, dvs. at det består af en bærefrekvens, der indeholder information, f.eks. ved at ændre bærefrekvensens amplitude i takt med musik, tale eller andet.  Derfor må radioen indeholde en demodulator, der omsætter denne information til et musiksignal, altsammen vha. transistorer, modstande, osv.

Musiksignalet kan tilpasses, ved at passere filtre, der kan ændre volumen, bas og diskant, når man drejer på disse knapper. Til sidst forstærkes signalet og sendes til højttalere.

Så en radio indeholder transistorer, modstande,kondensatorer, spoler. Envidere skal der jo lige en strømforsyning til, der består af en transformator, ensretter, kondensatorer og transistorer.

Men det er vel snarere fysik/el-lære end historie.    :)

Der er et meget simpelt kredsløb her:

https://www.google.dk/search?q=radio+diagram+circuit&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=luXeUpbCMYistAaewICABw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=639#facrc=_&imgdii=_&imgrc=sHNyXQKy2lsbxM%253A%3Bqui6IiYRWNVvDM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.learningelectronics.net%252Fcircuits%252Fimages%252Ftuned-radio-frequency-receiver-circuit-diagram.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.learningelectronics.net%252Fcircuits%252Ftuned-radio-frequency-trf-receiver_21.html%3B888%3B403


Skriv et svar til: Radio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.